Автор: Калина Стефанова
ISBN: 9540720923
Страници: 224
Година: 2005
Наличност: Да
Тегло: 0.5 кг.
Размери(ДxВ):14.0x20.0 см.
Корица: мека

3.50 лв. 7.00 лв.

Количество

Проф. д-р Калина Стефанова е автор (съставител и съавтор) на 14 книги за театър и критика. Четири от тях са на английски език (три изда¬дени от Harwood Academic Publishers/Routledge и една от Университетско издателство „Kлимент Охридски”): с премиери в Ню Йорк, Лондон и Вроцлав, и включвани в за-дължителната и препоръчителната литература в универ¬ситетски курсове в САЩ, Великобритания, Канада, Хърватска и др., те се намират в библиотеки по цял свят.

Съставител е на първата антология на източноевропейска драма на китайски език „Избрани пиеси от Източна Европа” в два тома (China Theatre Press), на първото „Въведение в съвременната китайска драматургия” на български (Български бестселър), както и на първото представяне на българския театър на английски език в две части „Съвременен български театър” (Harwood Academic Publishers/Routledge).

Автор е на две книги художествена проза, издадени в 9 страни; едната от тях е включвана в задължителната и препоръчителната литература в няколко колежа в Бразилия и има 2 издания в Китай.