Banner
Instagram
-15%
Александрия II - unipress.bg
15.00 лв. 12.75 лв.
Настоящата книга е продължение на излязлата към началото на 2003 г. "Александрия. Разкази за книги, хора и градове". Събраните в нея текстове са били публикувани като доклади от конференции, стат..
-40%
Александрия II е-книга - unipress.bg
Настоящата книга е продължение на излязлата към началото на 2003 г. "Александрия. Разкази за книги, хора и градове". Събраните в нея текстове са били публикувани като доклади от конференции,..
-15%
Предизвиканите спомени на проф. д-р Христо Гандев. Разговори за живота и науката - unipress.bg
В предизвиканите си спомени - резултат от поредица разговори за живота и науката с доц. Мария Велева, проф. д-р Христо Гандев разказва за себе си, за семейството си, за научните си дирения. Става ясно..
-15%
Eдинични и мacoви иcлямизaции в бългapckитe зeми дo cpeдaтa нa ХIХ вek T.2 - unipress.bg
Дokyмeнти и мaтepиaли зa иcлямизaция и acимилaция нa бългapи (kpaя нa ХIV вek - 1912 г.) Toм 2 oт пopeдицaтa "Пeт вeka пoд ятaгaнa и Kopaнa" пpeдcтaвя бoгaт нaбop oт иcтopичeckи cвeдeния зa иcля..
-50%
Korean Society Today - unipress.bg
14.00 лв. 7.00 лв.
This volume entitled Korean Society Today contains contributions to the International Conference on Korean Studies which was held in the Center for Korean Studies at St. Kliment Ohridski Sofia Univers..
ΚΡΑΤΙΣΤΟΣ. Сборник в чест на професор Петър Делев - unipress.bg
Сборникът „ΚΡΑΤΙΣΤΟΣ“ съдържа 54 статии от областта на античната история, археология, нумизматика, средновековната и съвременна история, посветени на миналото на древна Месопотамия, Фригия, Тракия, Ма..
-15%
Ако оцелее Дон Кихот, ще оцелее и културата - unipress.bg
"Дали Дон Кихот ще оцелее, ще покаже бъдещето.На нас ни остава само да възкликнем:Не си отивай, Дон Кихот!"Проф. Димитър Овчаров..
-15%
Ангелос I. Сборник в памет на акад. Димитър Ангелов - unipress.bg
ΑΓΓΕΛΟΣ се издава по повод 100-годишнината от рождението на именития български историк акад. Димитър Ангелов. В двата тома са поместени записки от научните му командировки в чужбина, спомени от и з..
-15%
Ангелос II. Сборник в памет на акад. Димитър Ангелов - unipress.bg
ΑΓΓΕΛΟΣ се издава по повод 100-годишнината от рождението на именития български историк акад. Димитър Ангелов. В двата тома са поместени записки от научните му командировки в чужбина, спомени от и з..
-15%
Античните текстове и тяхното четене днес - unipress.bg
Монографията предлага ревизиране на отношението към антични сведения за значителни събития в историята на древна Тракия в периода IV в. пр. Хр. - IV в. сл. Хр. Обоснованите интерпретации са мислени ед..
-15%
Арабите в Сицилия (IX – XI в.). Завоюване, управление и културни взаимодействия - unipress.bg
Книгата представлява първото по рода си изследване на български език на теми от средновековната история на остров Сицилия въз основа на широк кръг от писмени източници и съхраненото материално наследс..
-15%
Археометрия - unipress.bg
48.00 лв. 40.80 лв.
В книгата са изложени цялостно и последователно физичните основи на химичните и физичните методи, прилагани в археометричните изследвания, за определяне възрастта на археологическите находки, начина н..
-15%
Архивите говорят № 57 – Възраждането в Македония. Материали от българския възрожденски печат - unipress.bg
Настоящият том представя материали от българския възрожденски печат, подбрани и подредени от Юрдан Анастасов през 1961 г. в сборник "Възраждането в Македония".Дописките, статиите и писмата, изпращани ..
Балкани - балканизъм - unipress.bg
Второто разширено и допълнено издание на "Балкани - балканизъм" излиза четири години след изчерпването на първото и шест години след публикуването на английския оригинал, последван от преводи на немск..
-50%
Белият дом и Студената война. Избори и дипломация 1948-1964 - unipress.bg
Връзката между глобалната конфронтация на Студената война, налагаща се и динамично развиваща се след 1945 г. нова външнополитическа стратегия на САЩ и периодичните кандидатпрезидентски надпревари е не..
Библиография за историята на Странджанския край - unipress.bg
Изданието има за цел да въведе читателя в богатата литература върху историята и културата на Странджанския край - историята, археологията, изкуството, архитектурата и традициите на Странджан..
Биобиблиография на проф. дин Петър Христов Петров - unipress.bg
Библиография на произведенията на проф. дин Петър Христов Петров и на литературата за него, придружени с биографични данни...
-15%
Битката: красота и печал - unipress.bg
Според много експерти  Първата световна война е най-всеобхватното историческо събитие, връхлетяло нашия континент след падането на Римската империя. И макар да слага своя печат върху целия ХХ в..
-15%
Боговете в човешкото пространство. Археология на елинските представи - unipress.bg
Костадин Рабаджиев е професор по класическа археология в Софийския университет. Неговият първи докторат е „Херакъл (Херкулес) в Тракия. ІV в. пр. Хр. – ІV в. сл. Хр.“, защитен през 1992 г. Автор ..
-50%
БРСДП и българският национален въпрос 1903-1912 - unipress.bg
Българския национален въпрос винаги предизвиква много емоции в общественото пространство. В настоящата книга разглеждам позицията на БРСДП, партията, ръководена от Янко Сакъзов, в един период на възхо..
Показва 1 до 20 от 140 (7 страници)