Banner
Instagram
-40%
Александрия II е-книга - unipress.bg
Настоящата книга е продължение на излязлата към началото на 2003 г. "Александрия. Разкази за книги, хора и градове". Събраните в нея текстове са били публикувани като доклади от конференции,..
-40%
Stasis and Ecstasy: Archaeologies of the early modern self - e-book - unipress.bg
ContentsPART ONEPROLOGUE ........................................................................................................ 7I. Pre-texts ..........................................................
-40%
Ποικιλία. Една книга за класическите гръцки мислители e-book - unipress.bg
В книгата са събрани статии и студии, които показват богатството и красотата на класическата гръцка мисловност - както основните схващания на най-известните философи, така и малко тематизирани аспекти..
-40%
В лабиринта на Платон и Аристотел е-книга - unipress.bg
Димка Гичева е родена през 1964 г. Завършва философия през 1987 г. в СУ "Св. Климент Охридски". От 1988 г. е аспирант, а от 1990 - асистент по история на античната философия. Дисертацията й е върху..
-40%
И нека едната ръка знае какво прави другата - unipress.bg
Д-р Снежана Зарева-Гарфънкъл е дългогодишен преподавател по теория на литературата в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Като стипендиант на фондация „Фулбрайт“ заминава за САЩ, където из..
-40%
Първите староруски князе светци (Образи, символика, типология) Е-книга - unipress.bg
Книгата на Илиана Чекова, преподавател по руска литература в СУ „Св. Климент Охридски“, е посветена на проблема за светостта в старата руска литература през най-ранния, киевски или предмонголски пер..
-40%
Старогръцката литература – Е-книга - unipress.bg
Книгата е написана под формата на диалог. Участниците в него познават добре старогръцката литература. Дванадесет души – пет мъже и седем жени продължават своя разговор 16 „дни“, в които изясняват с..
-40%
Творчеството на Кирило-Методиевите ученици при изучаването на литература в средното образование - E-book - unipress.bg
Книгата е съвременен прочит и интердисциплинарен анализ на Кирило-Методиевото дело и старобългарската християнска кни­жнина, които са залегнали в основите на българската култура и са предмет на изуч..
-40%
Фантастичното през античността - е-книга - unipress.bg
Николай Гочев е роден на 9 юни 1964 г. в София. Завършва НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Атинския университет. Преподава в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ От 1999 г. е доктор по ст..
Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)