Banner
Instagram
-30%
Атентатът срещу папата - unipress.bg
Историята за атентата срещу папа Йоан Павел II, за Али Агджа и „българската следа“ така, както не е разказвана досега. История, достойна за истински юридически трилър.Разказвачът е Джузепе Консоло..
-50%
101 теми за Китай, видени от моя прозорец - unipress.bg
Книгата представлява своеобразен пътепис, конструиран в 101 различни теми от живота на съвременен Китай...
-50%
Ghena - unipress.bg
20.00 лв. 10.00 лв.
"Nella storia mondiale dell`arte il nome di Ghena Dimitrova puo essere posto solo accanto ai nomi di Maria Callas e Renata Tebaldi" New York Times Magazine "La voce di Ghena Dimitrova e eccezionalment..
Аз съм грешка. Текстове за театър - unipress.bg
Белгийският артист Ян Фабър (р. 1958, Антверпен) е един от най-иновативните артисти от своето поколение, творец с ярка и безпогрешно разпознаваема индивидуалност. Като визуален артист и режисьор проме..
-50%
Антарктически дневници - unipress.bg
Читателят получава книга, която произтича сякаш от вечните ледове на Антарктида. Защото дневникът на Христо Пимпирев е ледена глътка истина за един континент и един човек, с всичките болки, съмнения, ..
-50%
Белег - unipress.bg
12.00 лв. 6.00 лв.
Винаги съм писал разкази - вече три десетилетия. Учех се да пиша все по-кратко за все повече неща. Но всеки разказ беше сам за себе си. Не се оглеждаше за компания. Това е първата моя книга с раз..
-30%
Битката: красота и печал - unipress.bg
Според много експерти  Първата световна война е най-всеобхватното историческо събитие, връхлетяло нашия континент след падането на Римската империя. И макар да слага своя печат върху целия ХХ в..
-50%
В търсене на Бог - unipress.bg
14.00 лв. 7.00 лв.
Човекът е единственото същество, което живее не само с природно даденото. Той си създава Отвъдно – други светове, далечини, въображаеми конструкции. Отвъд са мъртвите, отвъд са демоните и боговете. Бо..
-30%
Всичко искам аз да зная - unipress.bg
Детски стихотворения за любознателни деца, които искат да научат много за света...
-50%
Горски скитник - unipress.bg
10.00 лв. 5.00 лв.
Романът е от най-ранния творчески период на Карл Май и за разлика от другите произведения на писателя представлява преработка, която се различава съществено от залегналия в основата й класически ..
-50%
Градинката. Модерато кантабиле - unipress.bg
Българските читатели познават Маргьорит Дюрас, едно от най-ярките и оригинални имена в литературата на ХХ век., от многобройните преводи на нейните произведения, направени през последните 20-30 години..
-50%
Живот за оперната сцена - unipress.bg
Автобиографична книга на оперната певица Сийка Петрова, издадена по повод 100-годишнината й..
-30%
Зимата на Гюнтер - unipress.bg
15.00 лв. 10.50 лв.
Този роман разказва за пътуването на един уравновесен, но и доста студен чиновник на Световната банка, парагваец от германски произход, придружаван от съпругата му Елиза, испанистка от афроамерикански..
-50%
Исе моногатари. Любовни етюди (избрано) - unipress.bg
Това е първият в България сборник с подбрани преводи на Исе моногатари - едно от най-емблематичните произведения в японската литература. Тази прозо-поетична повест е посветена на най-универсалното чов..
-50%
Книга за Павел Вежинов - unipress.bg
Книгата се посвещава на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов. Изданието съдържа негови размисли за житейския и творческия му път, за литературата и изкуството, както и неговия образ пре..
-30%
Лов и любов - unipress.bg
10.00 лв. 7.00 лв.
Най-синтетичното определение за лова е – приключение. Приключението отключва вратата към други светове, емоции, стъписвания... Ловът е приключение на сетивата – срещите с природата, с животните, с неи..
Малък роман за нея - unipress.bg
История за душата. За силата на вярата и надеждата. За вечността на любовта. За майката и рожбата. За съдбата, болката и прошката. За свободата, победата и радостта. Книга за добротата и смелостта.Мал..
-30%
Навечерие в пламъци. Стихотворения и песни. - unipress.bg
Навечерие в пламъци е един от най-дръзките и вълнуващи литературни експерименти на Хуан Мануел Маркос. В тази книга авторът се връща към един разтърсващ реален епизод от войната за Чако (1932–1935), к..
-50%
Непредвидимият Любомир Далчев - unipress.bg
Книгата е първи опит у нас да се създаде творчески портрет на големия български скулптор Любомир Далчев. Проследява се творческото развитие на художника до емигрирането му в САЩ, драматичните му битки..
-50%
Ние, феодалните старци - unipress.bg
Това е разказ за учените от моето поколение, които правихме наука по времето на Брежнев или ако искате - на Тодор Живков. Като конкретен пример използвам прочутата школа по кристален растеж, създадена..
Показва 1 до 20 от 42 (3 страници)