Banner
Instagram
-15%
Атентатът срещу папата - unipress.bg
Историята за атентата срещу папа Йоан Павел II, за Али Агджа и „българската следа“ така, както не е разказвана досега. История, достойна за истински юридически трилър.Разказвачът е Джузепе Консоло..
-50%
101 теми за Китай, видени от моя прозорец - unipress.bg
Книгата представлява своеобразен пътепис, конструиран в 101 различни теми от живота на съвременен Китай...
-50%
Ghena - unipress.bg
20.00 лв. 10.00 лв.
"Nella storia mondiale dell`arte il nome di Ghena Dimitrova puo essere posto solo accanto ai nomi di Maria Callas e Renata Tebaldi" New York Times Magazine "La voce di Ghena Dimitrova e eccezionalment..
-50%
Sum ergo sum - unipress.bg
6.00 лв. 3.00 лв.
ВСЕКИДНЕВНАТА МАСКА НА НАУКАТАОригиналните научни идеи, интересните хрумвания, плодотворните асоциации се раждат при различни условия и в различни темпорално-топонимически координати - зад работното б..
-15%
Аз съм грешка. Текстове за театър - unipress.bg
Белгийският артист Ян Фабър (р. 1958, Антверпен) е един от най-иновативните артисти от своето поколение, творец с ярка и безпогрешно разпознаваема индивидуалност. Като визуален артист и режисьор проме..
-50%
Аксиомите на Василев - unipress.bg
На четящия свят отдавна му втръсна от законите на Паркинсън, законите на Мърфи, принципите на Питър.Втръсна му от смехопотискащите конструкции на маса други шмекери.Време е да му втръсне и от аксиомит..
-15%
Антарктически дневници - unipress.bg
Читателят получава книга, която произтича сякаш от вечните ледове на Антарктида. Защото дневникът на Христо Пимпирев е ледена глътка истина за един континент и един човек, с всичките болки, съмнения, ..
-50%
Антология на българската поезия. От 60-те години на ХIХ век до днес - unipress.bg
Антологията проследява близо 150-годишния път на българския поетичен гений - от поета революционер Христо Ботев /1848-1876/ до най-младите творци, изявили се през последното десетилетие. Книгата включ..
-50%
Белег - unipress.bg
12.00 лв. 6.00 лв.
Винаги съм писал разкази - вече три десетилетия. Учех се да пиша все по-кратко за все повече неща. Но всеки разказ беше сам за себе си. Не се оглеждаше за компания. Това е първата моя книга с раз..
-15%
Битката: красота и печал - unipress.bg
Според много експерти  Първата световна война е най-всеобхватното историческо събитие, връхлетяло нашия континент след падането на Римската империя. И макар да слага своя печат върху целия ХХ в..
-50%
В търсене на Бог - unipress.bg
14.00 лв. 7.00 лв.
Човекът е единственото същество, което живее не само с природно даденото. Той си създава Отвъдно – други светове, далечини, въображаеми конструкции. Отвъд са мъртвите, отвъд са демоните и боговете. Бо..
Видни личности, събития, спомени - unipress.bg
Боян Михайлов е роден на 5 юли 1934 г. в гр. Твърдица, Сливенска област. Завършил е специалност „Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Като студент пее в Академичния хор п..
-15%
Всичко искам аз да зная - unipress.bg
Детски стихотворения за любознателни деца, които искат да научат много за света...
Възкресение. Македония 1941 - unipress.bg
"За Македония са писани много книги, някои от които са издания на Македонския научен институт. В последно време излязоха и книгите на Ст. Чилингиров, Добри Немиров, Андрея Тошев и Георги Константинов...
Възкресение. Македония 1941 - твърда корица - unipress.bg
"За Македония са писани много книги, някои от които са издания на Македонския научен институт. В последно време излязоха и книгите на Ст. Чилингиров, Добри Немиров, Андрея Тошев и Георги Константинов...
Георги Костов. Живот по ноти - unipress.bg
Тази юбилейна книга е посветена на 80-годишнината на проф. Георги Костов.Надарен със силен, борбен дух и талант, белязали дългия му житейски път. Осем десетилетия живот, респектиращ с развитието и реа..
Гласове от Българския ПЕН - unipress.bg
Двуезично издание – български / английскиАнтологията „Гласове от Българския П.Е.Н.“ е посветена на 95-годишнината на Българския П.Е.Н.-център и на 100-годишнината на Международния П.Е.Н. Той е пр..
-50%
Горе & Долу - unipress.bg
10.00 лв. 5.00 лв.
Стефан Стефанов е роден разказвач. Той пише четивно, енергично, неотстъпващо - с остър социален и политически усет за провала на нашето общество и упадъка на днешния свят. Начинът му да наблюдава и ос..
-50%
Горски скитник - unipress.bg
10.00 лв. 5.00 лв.
Романът е от най-ранния творчески период на Карл Май и за разлика от другите произведения на писателя представлява преработка, която се различава съществено от залегналия в основата й класически ..
-50%
Градинката. Модерато кантабиле - unipress.bg
Българските читатели познават Маргьорит Дюрас, едно от най-ярките и оригинални имена в литературата на ХХ век., от многобройните преводи на нейните произведения, направени през последните 20-30 години..
Показва 1 до 20 от 68 (4 страници)