МЕНЮ
КОШНИЦА

Художествена литература - unipress.bg

За първи път чух за Бранко Роглич около 1991 г., когато станах главен изпълнителен директор на Ellen Betrix cosmetics, която P&G купи същата година. Големият му успех не го направи арогантен. Точно обратното, той винаги се е смятал за „пръв слуга на своята организация и на своите бизнес партн..
85.00 лв.
В историята на световното изкуство името на Гена Димитрова може да бъде поставено единствено редом с имената на Мария Калас и Рената Тебалди. Гласът на Гена Димитрова е изключително изразителен, огромен и звънлив. Той притежава мощта на ураган!..
20.00 лв.
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРЕЖИВЯНОТОВ интервю в средата на миналия век знаменитият американски пи­сател Артър Милър споменава, че литературата придобива светов­но признание само когато има общочовешко значение. Тъкмо така­ва е книгата, която държим в ръцете си - съдба, която възприемаме като своя собств..
30.00 лв.
За казаното и недоизказаното, но прозрачно за всеки, който умее да надникне зад текста, зад изреченията, съставени от думи  и букви. Именно на това ни учи талантът на японския писател Юкио Мишима.  Чрез този превод от японски на български език искаме да запознаем нашия читател с непревежда..
16.00 лв.
Eдин богат живот, любопитен и интересен, и описан цветисто с живия език на героя, достоен не само за кни­га, но за вълнуващо кино. Такъв е мащабният разказ на документалистката Елена Димитрова за осъществилия се в Германия българин д-р Михаил Маргаритов, по­следвал своята мечта още като младеж и..
18.00 лв.
Ангел Симеонов е роден в София на 5 февруари 1961 г. Завършил е ВИФ - "Спортна журналистика", и ВИИ "Карл Маркс" - специалност "Икономика и управление на промишлеността". Бизнесмен, поет, колекционер. Пише стихотворения още от ученическите си години. Автор е на над 15 поетични книги, сред които "20 ..
36.00 лв.
Mихаил Михайлов е роден на 15 юли 1955 г. в София. Завършил е архитектура през 1982 г., а от 1985 г. живее в Африка. Бил е декан в Колежа по изкуствата на Намибия. Почетен консул е на България в Намибия. Член е на Съюза на българските писатели. Първият му роман „Анича“ е социална фантастик..
20.00 лв.
Триезично издание на френски, английски и български език.Събраните съчинения на Кирил Кадийски съдържат поетичното му творчество, създавано в периода 1965 - 2020 г.Поместени са мнения на наши и чужди автори за поета, библиографска справка...
50.00 лв.
Триезично издание на френски, английски и български език.Първият том  от събраните съчинения на Кирил Кадийски съдържа поетичното му творчество, създавано в периода 2001 - 2020 г.Поместени са мнения на наши и чужди автори за поета, библиографска справка...
25.00 лв.
Триезично издание на френски, английски и български език.Първият том  от събраните съчинения на Кирил Кадийски съдържа поетичното му творчество, създавано в периода 1965 - 2000 г.Поместени са мнения на наши и чужди автори за поета, библиографска справка...
25.00 лв.
Тази книга се появи на бял свят преди 27 години. По онова време далечните земи, води и ледници, наричани Антарктика, нямаха място в ценностната система на здравомислещия българин. Нека не си правим илюзии, че за 27 години здравомислещият българин е претърпял метаморфоза и безрезервно е прегърнал иде..
18.00 лв.
"Тук, на обложката, обикновено поместват биографията на автора. Няма да постъпя егоистично, ще постъпя справедливо. Отстъпвам мястото на биографията на книгата. Понеже я писах цели три години, имах възможнотстта да я опозная и реших, че го заслушва повече от мен.Преди две десетилетия написах сценари..
18.00 лв.
"Зовът на мюезина" е история на трудната любов между Европа и Ориента, проектирана в личната съдба на на двама млади хора. Авторката Хелен Кайзер е родена през 1926 г. в гр. Цуг. Получава образование по графика и декорация, а по-късно изучава история, археология и етнография. Писането става за нея н..
10.00 лв.
Стихове за деца..
3.50 лв.
Стихове за деца Зайко и Орел Над поля орел се вие, Зайко бяга да се скрие. Но черна сянка го следи и би донесла му беди. Бързо тича към реката, а треперят му краката. И надхитри преследвача, ловко долу в нея скача. С успех съдбата го дари, под мокър дънер там се скри. Зайко Байко е герой и днес спас..
3.50 лв.
Стихосбирка на Любомир Левчев, съдържаща 20 стихотворения..
10.00 лв.
Николай Гочев е роден през 1964 г. в София. По баща произхожда от Тракия, а по майка – от Македония. Завършил е НГДЕК (1983) и Атинския университет (1993). Преподава старогръцка литература и класическа древност в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на книгите „Античният херметизъм“..
18.00 лв.
Пакетът включва трите части на дневника на един от големите артисти на нашето време за периода 1978-1998 г., както и текстовете му за театър "Аз съм грешка".Визуалният артист, театрален автор и режисьор, пърформанс артист и писател Ян Фабър (р. 1958) живее и работи в Антверпен, Белгия. Неговите инст..
120.00 лв.
Пакетът включва трите части на дневника на един от големите артисти на нашето време за периода 1978-1998 г.Визуалният артист, театрален автор и режисьор, пърформанс артист и писател Ян Фабър (р. 1958) живее и работи в Антверпен, Белгия. Неговите инсталации, рисунки, скулптури, пиеси и пърформанси об..
90.00 лв.
Голямата съвременна руска поетеса Юна Мориц (1937) е представена в тази книга със свои стихове и рисунки. Оригиналното и неочаквано като образност слово е успоредено с нейни графични визии, израз на медиативното и вътрешно зрение...
7.00 лв.
Това е третата книга на Мариана Закова след „Адрес-бъдещето” и „Кръгът на Волтрон”. Те поставят началото на един нов вид четиво на бъдещето, в което реалностите на живота и на света около нас са представени във фентъзи форма, но съавторът и героите са истински.Ун Волтрон е този съавтор, зае..
10.00 лв.
Антологичната стихосбирка „Лице в лице със себе си“ се издава по случай 60-годишната творческа дейност на Ахмет Емин Атасой (1960–2020)...
20.00 лв.
Наричан от съвременниците си „принцът на поетите“, Едмънд Спенсър (1552-1599 г.) е известен със своята епична поема „Кралицата на феите“, монументална възхвала на кралица Елизабет I със средствата на издържано в духа на средновековния рицарски романс нравствено алегоризиране. Типичният Спенсъров ..
12.00 лв.
Боян Михайлов е роден на 5 юли 1934 г. в гр. Твърдица, Сливенска област. Завършил е специалност „Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Като студент пее в Академичния хор под диригентството на Ангел Манолов. След това е редактор във в. „Септември“ в Стара Загора и кореспо..
11.00 лв.
Книгата  разказва за Сатаната, който преди много векове създава собствена нация и проследява нейното развитие. Това е история за съдбите на много хора, нации и държави, погледнати през призмата на философията, морала и етиката. Книга с драма, дълбоки мисли и дилеми, за  вечната б..
16.00 лв.
Двуезично издание – български / английскиАнтологията „Гласове от Българския П.Е.Н.“ е посветена на 95-годишнината на Българския П.Е.Н.-център и на 100-годишнината на Международния П.Е.Н. Той е престижната организация, която представя нашата национална литература в Международната писателска орга..
15.00 лв.
Sum ergo sum
Изчерпан
ВСЕКИДНЕВНАТА МАСКА НА НАУКАТАОригиналните научни идеи, интересните хрумвания, плодотворните асоциации се раждат при различни условия и в различни темпорално-топонимически координати - зад работното бюро, на стола в театралната зала, във ваната, под натежалата от плод ябълка, в леглото (по време на ..
6.00 лв.
На четящия свят отдавна му втръсна от законите на Паркинсън, законите на Мърфи, принципите на Питър.Втръсна му от смехопотискащите конструкции на маса други шмекери.Време е да му втръсне и от аксиомите на Василев.И точно така ще стане. Настоящият сборник е гаранция за това.В него има 4 раздела: "Акс..
5.00 лв.
Показва 1 до 28 от 104 (4 страници)