МЕНЮ
КОШНИЦА

Хуманитарни и социални науки - unipress.bg

Описание

Свали в PDF форматПо своята структура и предназначение "Идеографският диалектен речник" съществено се отличава от тълковните диалектни речници, които обикновено иат диференциаен характер и представят в азбучен ред лексикалните единици, които по своето звучене и знчение се различават от книжовните. О..
Анжуйските владения на Балканите (XIII – XIV в.). Е-книга
Е-КНИГА
Д-р Никола Дюлгеров е роден във Варна. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в морския град. Завършва специалност „История“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2004 г. специализира в Янинския университет, Гърция. Учител по история в IX френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ла ма..
15.00 лв.
Д-р Никола Дюлгеров е роден във Варна. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в морския град. Завършва специалност „История“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2004 г. специализира в Янинския университет, Гърция. Учител по история в IX френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ла ма..
25.00 лв.
Сергей Герджиков, авторът на този труд, е професор по философия на науката и магистър по археология. В книгата си той представя, аргументира и прилага серия тези за теоретичната археология. В монографията и приложените статии и студия се следва емпиризмът като доверие към данните и фактите. Затова р..
22.00 лв.
Всички ние сме част от аудитории – читателски, зрителски идр. Същевременно всички ние в даден момент се опитваме дадостигнем и повлияем някоя аудитория – била тя малка или го-ляма, и в хода на това градим своите хипотези и стратегии какнай-успешно да го направим. Но комуникаторът, който не поз-нава ..
20.00 лв.
Речникът на общобалканската лексика в книжовните езици включва думи отезиците, образуващи балканския езиков съюз (албански, български, гръцки и румънски).Съдържа 544 речникови статии, във всяка от които са представени общите думив споменатите езици (или най-малко в три от тях), като са анализирани н..
24.00 лв.
Една Всеобща история на сенките очаква да бъде написана. Там ще се срещнат изчезващото и въобразеното, огледалата и сънищата, изворите и изображенията, фантазиите и фантасмагориите...Фотографията може да бъде мислена като част от тази обща история на изображенията, на „призрачното, което плаши“, на ..
28.00 лв.
"Обща морфология" "Обща морфология"
-25 %
Пакетът включва първа и втора част на "Курс по обща морфология" на И. А. Мелчук. Книгата е плод на 30-годишен период от работата на нейния автор. Трудът е посветен на една от основните единици на езика - думата. Въз основа на изработена единна система от строги понятия думите са описани в разли..
40.00 лв. 30.00 лв.
В книгата са събрани статиите, разработени въз основа на доклади, представени на две национални конференции – девета и десета по ред, на тема „Проблеми и перспективи на философското образование в България“, организирани през 2018 и 2020 г. от Сдружението на университетските преподаватели по философи..
16.00 лв.
Периодът между двете световни войни е сред най-богатите и продуктивни етапи в развитието на българската литература и хуманитарна публичност. Затова във втория том на критическата христоматия са успоредени образцови програмни, критически и обзорни текстове с такива, които допълват технологията на лит..
17.00 лв.
El viaje en los textos autobiograficos de Julio Cortazar
Изчерпан
El viaje fue un ingrediente fundamental en la vida y en la obra de Julio Cortazar (1914-1984), rivalizando con su interes por la literatura y el arte. La importancia de la actividad viajera se trasluce en toda su obra de ficcion, pero es en los textos de caracter autobiografico donde se puede..
15.00 лв.
Масовото дизитализиране на обучението в свето­вен мащаб доведе до неотложност подготовката на учителите да включва не само познаване на на­личните технологии, но и знания и умения за адек­ватното им прилагане спрямо конкретната учебна ситуация. В отговор на тази нужда дисциплините, свързани с к..
20.00 лв.
Юбилеен сборник в чест на 70-годишнината на проф. Лиляна Деянова..
29.00 лв.
"Beckett criticism has been greatly enhanced, and sometimes chastened, by genetic scholarship, as this anthology... attests."—Andre Furlani, Modernism/Modernity"This collection of essays... represents the most comprehensive analysis of Beckett's relationship to philosophy in print, how philosop..
12.00 лв.
„Трябва да се помни, че няма нищо по-трудно за планиране, с по-съмнителен успех, нито по-опасно от това да се управлява нова система. Защото инициаторът има враждебността на всички, които биха спечелили от запазването на старите институции, и сравнително равнодушни защитници в лицето на другите, кои..
16.00 лв.
Ген. м-р о.з. д-р Стоимен Стоименов е офицер от кариерата, прослужил във Въоръжените сили на Република  България повече от 44 години. След приключване на кадровата военна служба работи като Главен експертен сътрудник в 42-то Народно събрание и като Съветник на Президента на Републиката по н..
20.00 лв.
Образцови отклонения. Лирика. Том 2
-25 %
Димитър Зашев остави многолико, оригинално, многоцветно творчество. Томът Лирика от съчиненията на Димитър Зашев съдържа издадените приживе стихосбирки Лèта и цвят и Оцелели рими. В него са включени и две нови стихосбирки – Прописване и Разкъсано съцветие, съставени от непубликувани стихотворен..
28.00 лв. 21.00 лв.
Образцови отклонения. Философия. Том 1
-25 %
Димитър Зашев остави многолико, оригинално, многоцветно творчество. Според общото убеждение сред онези близки, приятели, колеги на мислителя, заели се да издадат неговите произведения, това издание следва да се основава върху идеята за архива. Той много често укоряваше нашата хуманитаристика, основн..
30.00 лв. 22.50 лв.
Играта като образователен феномен в чуждоезиковото обучение
-25 %
Илка Бирова е доцент д-р в Катедрата по руски език на Софийския университет„Св. Кл. Охридски". Нейните научни интереси са в сферата на чуждоезиковата методика и приложните аспекти на превода. Автор е на редица научни публикации, издадени у нас и в чужбина. Настоящата монография е първото комплексно ..
19.00 лв. 14.25 лв.
Погледи към езика
-25 %
Сборник с изследвания в чест на Боряна Кючукова-Петринска / Estudios en honor de Boriana Kiuchukova-PetrinskaСЪДЪРЖАНИЕ / ÍNDICEЛИНГВИСТИКА / LINGÜÍSTICA ........................................................ 23Ángel López García-Molins. TRES ACTITUDES METACOGNITIVAS EN RELACIÓN CON EL LENGUAJE: D..
27.00 лв. 20.25 лв.
Граждански ценности и гражданско образование
-25 %
Лиляна Стракова е преподавател във Факултета по педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по дисциплините „Гражданско образование“, „Професионални ценности и норми в социалната работа“, „Антикорупционно образование“ и др. Автор е на около 60 публикации. Създава и ръководи Център по ..
20.00 лв. 15.00 лв.
Интернет тълпите
-25 %
"Да навлезеш в изследователско поле, което е в процес на формиране, се изисква научна дързост. Дончо Градев и Александър Маринов се осмеляват да прекрачат във виртуалната реалност от класическия терен на социологията и социалната психология, за да покажат, че интернет не е магически феномен, както с..
23.00 лв. 17.25 лв.
Сборник в чест на проф. д.ф.н. Анна-Мария Тотоманова
-25 %
Сборник в чест на 65-годишнината на проф. д.ф.н. Анна-Мария ТотомановаД.ф.н. Анна-Мария Костова Тотоманова е професор в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, един от основателите на Катедрата по кирилометодиевистика и неин ръководител (2011-2019). Титуляр е на дисциплината История на българс..
34.00 лв. 25.50 лв.
Семинарът за Чудовището
-25 %
Сборникът представя текстове от семинара, проведен през учебната 2017–2018 година. Той се занимава с чудовището в различните аспекти на неговото културно-историческо и фикционално битие.СЪДЪРЖАНИЕВалери Стефанов. Опит върху Чудовището...........................................................7ПАМЕ..
15.00 лв. 11.25 лв.
Гласове от Българския ПЕН
Изчерпан
Двуезично издание – български / английскиАнтологията „Гласове от Българския П.Е.Н.“ е посветена на 95-годишнината на Българския П.Е.Н.-център и на 100-годишнината на Международния П.Е.Н. Той е престижната организация, която представя нашата национална литература в Международната писателска орга..
сп. Богословска мисъл 2/2019
-25 %
СЪДЪРЖАНИЕПредговор 5Иван Йовчев, Православно-старокатолическият диалог (преговори за обединение) 7Ик. Стефан (Стойчо) Стайков, Свети свещеномъченик Иполит, епископ Римски 45Стоян Малинов, Българските автори на Света Златоустова Литургия 59Любомир Игнатов, Църковната химнография и музика в твореният..
9.00 лв. 6.75 лв.
сп. Богословска мисъл 1/2019
Изчерпан
СЪДЪРЖАНИЕПредговор 5Дякон Иван Стоянов Иванов (Кюмурджийски) – Трисветата песен“ във византийската и старобългарска литургична практика. Характеристики, особености и употреба в богослужебната традиция на Църквата 7Павел Павлов, Богословското свидетелство на църковния историк проф. Христо Стоян..
Формиране на умения за четене с разбиране и извличане на информация от различни източници чрез обучението по български език и литература в начална училищна възраст
-25 %
Проф. дпн Нели Иванова е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ по методика на обучението по български език и литература в началния етап на основната образователна степен, детска литература и съвременен български език. Автор е на над 250 научни публикации. Научен ръководител на научноизследователс..
14.00 лв. 10.50 лв.
Показва 1 до 28 от 855 (31 страници)