МЕНЮ
КОШНИЦА

Стойност на зелените системи в община Севлиево

Стойност на зелените системи в община Севлиево - unipress.bg
Стойност на зелените системи в община Севлиево
АвторСимона Стоянова
  • Наличност: ДА
  • Корица: мека
  • Тегло: 0.50кг
  • Размери: 16.00см x 23.00см
  • Страници: 220
  • Година: 2021
  • ISBN: 978-954-07-5233-4
20.00 лв.
Купи
Симона Стоянова е бакалавър по биомениджмънт и устойчиво развитие и магистър по екология от Биологическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". През 2020 г. защитава докторска степен с дисертация на тема "Стойност на зелените системи в община Севлиево - оценка и моделиране на екосистемни услуги" в катедра "Екология и ООС" към Софийския университет. Автор е на 10 научни публикации до момента в реномирани европейски и международни списания. Носител е на отличия и награди. 

"Стойност на зелените системи в община Севлиево" е научна и коучинг книга, подходяща както за специалисти в областта на градската екология и устойчивото развитие, така и за неспециалисти. Като една от пионерните разработки за оценка и остойностяване на екосистемните услуги в урбанизирана система в България, книгата дава решения за редица проблеми при функционирането на градските екосистеми. Достойнства на разработката са както прилагането на богат набор от различни групи методи, така и направените сравнения с публикувани подобни изследвания от наши и световни автори. Изследвайки многофункционалността и стойността на градските зелени системи за определяне на приоритетите в градската политика и управление, книгата предоставя индувидиален коучинг при вземане на решения:

"Книгата на д-р Симона Стоянова доказва, че град Севлиево е устойчив и иновативен център, предоставящ важни екосистемни услуги за своите жители. Постигнатото до момента е плод на екипни усилия и стратегия, ориентирана към бъдещето. Зелените системи са ключов фактор в политиката за устойчиво развитие по света и Община Севлиево е в унисон с новата епоха".

д-р Иван Иванов, кмет на Община Севлиево