Автор: ИА Блиц
Автор: Библиотека в. "Доктор"
ISBN: 978-619-7375-04-6
Страници: 64
Година: 2017
Наличност: Да
Тегло: 0.3 кг.
Размери(ДxВ):13.0x20.0 см.
Корица: мека

3.99 лв.

Количество

Книгата "Стомахът" е посветена на стомаха и неговите заболявания. Храносмилателният тракт представлява 9-метрова тръба, която започва от устата и завършва с ректума. В тънките черва има толкова много гънки, че общата им площ е равна на 250 кв.м. (достатъчни за покриването на цял тенис корт). Стомахът е наричан от древногръцкия медик Гален "живо същество вътре в нас". Днес медицината е доказала, че в стомаха ни се намират много неврони, затова го наричат "вторият мозък" на човека. Стомахът работи непрекъснато. Човек изяжда средно около 500 кг храна годишно.


В първата част на книгата предлагаме любопитни факти и информация за уникалния стомашно-чревен тракт, който имаме.   


Във втората част на книгата сме включили извадки от интервюта по темата на топспециалистите полк. Крум Кацаров, д.м., началник на Клиниката по гастроентерологията във ВМА-София, и на проф. Никола Григоров - световноизвестен гастроентеролог, който работи във Втора градска болница в столицата.


Третата част на книгата е посветена на рецептите на Учителя Петър Дънов и неговия последовател лечителя Петър Димков, които са доказали през годините своята ефективност.