МЕНЮ
КОШНИЦА

Приобщаващо образование - сборник

Приобщаващо образование - сборник - unipress.bg
Приобщаващо образование - сборник
  • Наличност: ДА
  • Корица: твърда
  • Тегло: 0.90кг
  • Страници: 488
  • Година: 2024
  • ISBN: 978-954-07-5856-5
30.00 лв.
Купи

Книгата „Приобщаващо образование“ е първото издание в България, което обединява творческите виждания на над 20 специалисти в областта, свързани с различните аспекти на приобщаващото образование.

Използвани са не само авторитетни литературни източници, но и надежден авторски и международно утвърден инструментариум на представените интересни и качествени изследвания. Важно достойнство на изданието е, че то разкрива взаимната връзка в равностранния триъгълник семейство–училище–общество в контекста на приобщаващото образование. Съществен принос е утвърждаването не само на социалния модел с поглед към биопсихосоциалния модел, но и методологията ICF. Книгата „Приобщаващо образование“ предлага панорамна картина в осъществяването на приобщаващото образование от семейството и детската градина до горните класове.

От друга страна, част от авторите ни отвеждат към развитието, оценяването, подходите, методите и техниките за ефективно въздействие в приобщаващата среда. Въз основа на мултидисциплинарния подход авторите от различни клонове на педагогиката ясно осъзнават колко много сме постигнали и колко много още трябва да постигнем, особено в качеството на приобщаващото образование.

Постигнатото в областта на приобщаващото образование ни изпълва с гордост и решителност пред възникващите проблеми, защото през 1984 г. България започна първа в Източна Европа да работи в областта, което означава, че не бива да спираме по избрания път, още по-малко да се връщаме назад. С чувство за реализъм нека помним мисълта на Конфуций: „Ако всеки ден не напредваш, всеки ден изоставаш“.