Автор: Теодор Седларски
ISBN: 978-954-07-3428-6
Страници: 392
Година: 2013
Наличност: Да
Тегло: 0.5 кг.
Размери(ДxВ):16.0x23.0 см.
Корица: Мека

12.00 лв. 15.00 лв.

Количество

Книгата има за цел да представи теоретичните основи и главните изследователски направления на новата институционална икономика /НИИ/. Приведени са примери за тяхното приложение в обяснението на обществено-икономически феномени и процеси. Специално внимание е отделено на актуалното състояние на институционалното знание в световната научна литература от последните години, като същевременно са изведени връзки с българската икономическа действителност и стопанско развитие.
Изданието е насочено към широк кръг читатели с интереси в обществените науки, икономически изследователи, както и студенти, изучаващи нова институционална икономика.
Доцент д-р Теодор Седларски е преподавател в катедра Икономика към Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Получава образованието си в Стопанския факултет и Виенския икономически университет. През 2007 и 2008 г. печели последователно стипендия "Ернст Мах" за млади изследователи на австрийското министерство на науката и стипендия на Швейцарската конфедерация за специализации в сферата на новата институционална икономика съответно във Виенския икономически университет и Университета Санкт Гален в Швейцария. Защитава докторска дисертация през 2009 г. в областта на институциите, транзакционните разходи и икономическото развитие. Хабилитира се с изследвания върху институционалните аспекти на функционирането на пазарите. Чете лекции в Софийския университет по институционална икономика, икономически теории, международна икономика, икономика на публичния сектор, пари, банки и финансови пазари. От 2012 г. е ръководител на Центъра за икономически теории и стопански политики към Софийския университет "Св. Климент Охридски" и член на редакционната колегия на Годишника на Стопанския факултет.

Етикети:икономика
Подобни продукти