МЕНЮ
КОШНИЦА

Индивидуализация и диференциация на педагогическото взаимодействие в детската градина

Индивидуализация и диференциация на педагогическото взаимодействие в детската градина - unipress.bg
Изчерпан
Индивидуализация и диференциация на педагогическото взаимодействие в детската градина
АвторРозалина Енгелс-Критидис
  • Наличност: Изчерпан
  • Корица: мека
  • Тегло: 0.30кг
  • Размери: 16.00см x 23.00см
  • Страници: 192
  • Година: 2020
  • ISBN: 978-954-07-5015-6
Купи

Книгата си поставя за цел да разкрие в научнотеоретичен и приложен аспект значимата роля на индивидуализирането и диференцирането на педагогическото взаимодействие в детската градина за разширяване възможностите за образователен напредък на всяко дете.

Доц. дн Розалина Енгелс-Критидис е преподавател във Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила е предучилищна педагогика и история (втора специалност) (1998), както и българска филология (2002). Магистър е по педагогика на масовата и художествената комуникация и е доктор по педагогика (2004). Специализирала е в Немския институт за младежта и децата в Мюнхен (Германия), Университета Коменски в Братислава (Словакия), Атинския университет и Университета в Патра (Гърция), Университета в Кеймбридж (Великобритания), Централноевропейския университет в Будапеща (Унгария), Католическия университет в Льовен (Белгия), Сундсвал (Швеция), Лондон (Великобритания). Представяла е доклади на конференции в Кеймбридж и Челмсфорд (Великобритания), Прага (Чехия), Атина, Патра, Солун и Ермуполи (Гърция), Чанаккале (Турция) и др., както и на десетки научно-практически форуми у нас.

От 2001 г. е активен член на Българския национален комитет ОМЕР (клон към Световната организация по предучилищно образование), а от 2002 г. – на Съюза на учените в България. Научните ѝ интереси са в сферата на предучилищната педагогика, педагогиката на овладяване на езика и развитие на речта, изследователските технологии в образованието, интеркултурното образование. Автор е на монографиите „Детето в иносказателния свят на пословиците и поговорките“ (2012); „Пословиците и поговорките в образователното взаимодействие с български деца, живеещи в чужбина“ (2013); „Интеркултурна образователна програма за подготвителна група на българските училища в Гърция“ (2013), „Contemporary Aspects of Preschool Education in Bulgaria“ (2016), както и на около сто публикации на български и на английски език в рецензирани издания.