МЕНЮ
КОШНИЦА

Европейско договорно право. Потребителски договори

Европейско договорно право. Потребителски договори - unipress.bg
-50 %
Европейско договорно право. Потребителски договори
АвторВенелина Павлова; Мариан Пашке; Теодор Пиперков
  • Наличност: ДА
  • Корица: мека
  • Тегло: 0.45кг
  • Размери: 14.00см x 20.00см
  • Страници: 289
  • Година: 2010
  • ISBN: 9789540729855
15.00 лв.
7.50 лв.
Купи

Дебатът около създаването на европейско гражданско и потребителско право повече от всяка друга материя присъства в научните и политическите дискусии в частното право. Макар нормотворческата компетентност на Европейския съюз в областта на частното право да е всичко друго, но не и гарантирана, в последните десетилетия и години Европейският съюз значително активизира политиката си в областта на частното право. Беше създадена обширна кодификация на европейското потребителско право. Съставената неотдавна Обща референтна правна рамка следва да послужи като ориентир в законодателната дейност както в държавите членки, така и в общността. В рамките на усилията за създаване на европейско частно право бяха формирани международна Изследователска група , както и Работна група за систематично усъвършенстване на европейско договорно право 
С настоящата книга съставителите биха искали да предложат на заинтересувания читател поглед към потребителските договори на европейското право като част от още по-обхватното европейско частно право, чийто облик е определен отчасти и от многогодишната практика по прилагането му. Съставителите и авторите се надяват, не на последно място и поради съществената роля и отговорността за защитата на потребителите в Европейския съюз на първия български комисар, че именно в България изданието ще предизвика особен интерес и ще насърчи и обогати научната дискусия. 
Книгата е създадена в рамките на изследователски проект на Института по германско и европейско право при Софийския университет "Св. Климент Охридски". Съставителите и авторите благодарят на Декана на Юридическия факултет и на Университетското издателство за любезната и щедра подкрепа на проекта.