Автор: ИА Блиц
Автор: Библиотека вестник "Доктор"
ISBN: 978-619-7375-16-9
Страници: 64
Година: 2017
Наличност: Да
Тегло: 0.2 кг.
Размери(ДxВ):14.0x21.0 см.
Корица: мека

3.99 лв.

Количество

В книгата:

вече всеки 10-ти българин е диабетик;

мнението на топспециалисти за болестта и усложненията от нея;

сензор и инсулиновите помни - надежда за по-ефективна терапия;

храната като лекарство и спасение.

В първата глава "Какво представлява болестта" ще намерите кратка статистика за заболяваемостта, както и данни за механизмите на възникване на заболяването. Вече всеки 10-ти българин е с тази болест, докато през 2006 г. 8.4% от българите са страдали от диабет. Заболяването се среща по-често сред мъжете: 56.7%, срещу 43.3% при жените.

Във втората глава на книгата сме включили експертното мнение на известни и уважавани български лекари за захарната болест. Третата глава от книгата за почва с част от интервю на д-р Ваня Александрова. Тя работи в отделението по ендокринология на водеща частна болница в Пловдив и споделя за случаи от практиката си, при които има излекувани диабетици с помощта на бариатричната хирургия.

Четвъртата глава започва с интервю с доц. д-р Даниела Попова, която е началник на Клиниката по метаболитно-еднокринни заболявания и диетика в болница "Царица Йоанна - ИСУЛ". Тя обяснява защо пълните хора боледуват 5 пъти по-често от диабет и как да постигнете трайна редукция на теглото, от което съществено да намалите и риска от развитие на болестта.