- Наличност: ДА
- Корица: мека
- Тегло: 0.20кг
- Размери: 21.00см x 29.00см
- Страници: 112
- Година: 2019
- ISBN: 978-954-07-4682-1
СЪДЪРЖАНИЕ
ИНСТРУКЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНА РАБОТА В ЛАБОРАТОРИИТЕ С БИОХИМИЧНО,
ХИМИЧНО И МИКРОБИОЛОГИЧНО ЕСТЕСТВО . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
РАЗТВОРИ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
БЕЛТЪЦИ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Методи за концентриране на белтъци и отстраняване на примеси
от белтъчни разтвори . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Методи за количествено определяне на белтъци. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Колориметрични методи . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
SDS-полиакриламидна гел-електрофореза на белтъци (SDS-PAGE) . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
ИЗБРАНИ МЕТОДИ ЗА КОЛИЧЕСТВЕНО ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ВЪГЛЕХИДРАТИ . . . . . . . 62
ЕНЗИМИ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Инвертаза – изследване на някои кинетични свойства . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Изследване влиянието на инхибитори върху ензимната активност . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
НУКЛЕИНОВИ КИСЕЛИНИ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 84
ДЕМОНСТРИРАНЕ НА JAK/STAT БИОХИМИЧНИЯ СИГНАЛЕН ПЪТ В ТРАЙНА
КЛЕТЪЧНА ЛИНИЯ ОТ ХЕПАТОЦИТИ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 97
МЕТОДИ В ИМУНОЛОГИЯТА. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 100
ИЗГОТВЯНЕ НА ЛАБОРАТОРЕН ПРОТОКОЛ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 112