Автор: ИА Блиц
Автор: Библиотека в. "Доктор"
ISBN: 978-619-7375-08-4
Страници: 64
Година: 2017
Наличност: Да
Тегло: 0.2 кг.
Размери(ДxВ):13.0x20.0 см.
Корица: мека

3.99 лв.

Количество

В книгата:

· артрит, шипове, болки в меките тъкани - какво е спасението?;

· остеопорозата - тихият крадец на здравето;

· дископатията - да избегнем операцията.

В книгата сме събрали полезна и изчерпателна информация за най-честите ставни заболявания, които се обострят през есента и зимата. Ставните заболявания са най-масовата патология при хората. Практически няма човек, който след 50-годишна възраст да няма никакви, макар и невинни, ревматични оплаквания.

Първата част е посветена на артрита, артрозата и болките в меките тъкани и сухожилията. Как да профилактираме тези сериозни заболявания, какво хранене в полезно, ако вече имаме ставни проблеми и какво лечение препоръчват специалистите?

Втората част от книгата е посветена на друго на друго масово заболяване - остеопорозата. В България от остеопороза страдат 426 000 болни, но се лекуват едва 13 813. От жените се лекуват 3%, а от мъжете 0.2%. По тази тема разговаряме с доц. д-р Пламен Попиванов, който е един от най-големите специалисти ендокринолози в страната и работи в Александровска болница в София.

Третата част е отделена за не по-малко тежкото, инвалидизиращо и масово заболяване - дисковата херния.

Последната - четвърта глава на книгата е посветена на някои от най-добрите рецепти и съвети на Петър Дънов и лечителя Петър Димков, проверени във времето и доказали своята ефективност и поддържането на ставите.