ISBN: 1310-7909
Страници: 145
Година: 2020
Наличност: Да
Тегло: 0.3 кг.
Размери(ДxВ):16.0x23.0 см.
Корица: мека

7.65 лв. 9.00 лв.

Количество

Настоящият брой на периодичното издание на Богословския факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ представя няколко автора, всичките от България.

Първите три текста са в областта на практическото богословие – канонично право и литургика. Първият, с автор доц. д-р Дилян Николчев, представя дискусионния въпрос за пожизненото служение на епископите в Православната църква. Вторият е също дело на преподавател от същата катедра и е посветен на особеното богословско единство, регистрирано и на Вселенските събори, между музика, иконография и литургична поезия в изключително мистичното и красиво православно богослужение. Работата на доц. дякон Иван Иванов (Куюмджийски) е на италиански език, тъй като е писана по време на негова специализация в Италия. Третият текст в списанието ни е дело на ставроиконом докторант Михаил Михайлов и е в областта на устройството и управлението на поместните православни църкви. 

Изследванията на докторантите Георги Чочев, Йоанис Каминис и Цветанка Еленкова са свързани с докторските им дисертации и са в областта на догматиката и патрологията. Последните два текста в броя са на богослови, които преподават в Тракийския университет в Стара Загора. Доц. д-р Стефан Тончев представя важен въпрос, отнасящ се до темата за поклонничеството и съвместимостта му с туристическия бизнес днес в България, а Илиана Димова е разработила изследване, свързано с преподаването на религия при най-малките – предучилищната възраст, категория от ученици, които засега не влизат в обсега на курсовете по религия-православие в училищното образование.

Подобни продукти