МЕНЮ
КОШНИЦА

Промоции

Древнеболгарские переводные тексты и проблема лексических моравизмов
-50 %
Книгата е посветена на тази част от словното богатство на старобългарския език, която по установила се вече стогодишна традиция се свързва с влияние от страна на западнославянските (чешки и словашки) езици и се определя като „моравска“.Във връзка с възобновилите се спорове около местонахождението на..
15.00 лв. 7.50 лв.
Слепият бряг
-50 %
На пръв поглед сюжетната линия на романа изглежда ясна – младо момиче със странното име Камбоджа, избягало от дома си, пътува по крайбрежната ивица без определена цел, в опит да внесе ред в объркания си живот. Срещата ѝ с доста по-възрастния Артуро, също така самотен и объркан, ще възкреси образи от..
12.00 лв. 6.00 лв.
Ireland - Europe: Cultural and Literary Encounters
-50 %
The following collection explores Ireland’s complex relationship with Britain and continental Europe. From varied perspectives, gathered from the “Ireland–Europe: Cultural and Literary Encounters” conference – hosted by Sofia University “St. Kliment Ohridski” – literary criticism and linguistic stud..
12.00 лв. 6.00 лв.
Събития значими. Личности незабравими
-50 %
Боян Михайлов е дългогодишен дипломат. Ро­ден е през 1934 г. в гр. Твърдица, Сливенска област. Завършил е журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преди да постъпи в Министерството на външните ра­боти, е бил редактор във в. „Септември“ в Ста­ра Загора и кореспондент на БТА в ..
16.00 лв. 8.00 лв.
Гравитационни лещи
-50 %
Монографията по теория на гравитационните лещи е първата по рода си професионална книга на български език, посветена на тази бързо развиваща се област от съвременната астрофизика. В изданието се представят част от научните изследвания на авторите в две от главните направления за изучаване  н..
24.00 лв. 12.00 лв.
Диалогови модели. Между събития и медийни образи
-50 %
В книгата се търсят отговори на въпросите как се разговаря в радиото за различен тип събития и как се създават медийни послания чрез употребата на диалогови модели...
12.00 лв. 6.00 лв.
Интегрирано управление на културата
-50 %
Защо ни трябва управление на културата? За по-голяма част от обществото тя трябва да се подпомага в търсене на решения за ограничаване на пазара. Какво означава интегрирано управление, когато разпадът на обществените отношения достига непознати стойности, изправяйки ни пред избори, които не правим в..
18.00 лв. 9.00 лв.
Парачовешкото: грация и гравитация
-50 %
Юбилеен сборник в чест на проф. Миглена Николчина, съставен от Мария Калинова, Дарин Тенев и Камелия Спасова по повод нейната 60-годишнина. Изданието съдържа близо 1000 страници и включва текстове на 71 автори, разпределени в следните дялове: „Човек-животно-машина”, „Семинарът”, „Човекът-утопия..
30.00 лв. 15.00 лв.
Единственото дете в семейството
-50 %
Авторката е доктор по педагогика и дългогодишен хабилитиран преподавател в СУ "Св. Климент Охридски". Създател и титуляр на шест лекционни курса в областта на семейното възпитание, семейните отношения и семейните интеракции. През последните години изследователската й работа е центрирана върху е..
15.00 лв. 7.50 лв.
Мистерията Ева
-50 %
Богомил Герасимов вярва, че Земята е онова кръгло небесно тяло, където човек се ражда, умира, душата му се преражда и всичко започва отначало. Обича света на загадките, на необясненото, на странното, на трудните въпроси, които от векове търсят истинските си отговори и все не могат да се срещнат с тя..
12.90 лв. 6.45 лв.
Културната политика на българската държава 1885-1908
-50 %
Монографията „Културната политика на българската държава (1885-1908)" проследява съдържанието, тенденциите и механизмите на културната стратегия в началните десетилетия на модерната ни държавност. Аргументирана е тезата за еволюционното развитие и постиженията на националното образование и на култур..
10.00 лв. 5.00 лв.
България и югославската криза (1989-1995)
-50 %
Това е първото научно изследване, което разглежда цялостно и комплексно въпроса за същността и характера на балканската политика на България по време на югославската криза, като поставя проблема в контекста на историческото развитие на Европа в края на XX век.Бисер Банчев е роден в гр. Варна. Завърш..
15.00 лв. 7.50 лв.
Зограф в "обятията" на гръцката държава ХХ в.
-50 %
Важен акцент в изследването е социалният живот на обителта през ХХ в. и мястото му в сложния комплекс на българо-гръцкия диалог от началото на миналото столетие до днес, преминал през етапи на открита враждебност, целенасочена антибългарска пропаганда до затопляне и взаимноизгодни договорености...
20.00 лв. 10.00 лв.
Обидното слово в българския и във френския език
-50 %
Книгата разглежда възможността да бъде използвано обидното слово като инструмент за преосмисляне на стойностите в общуването в родна и неродна езикова и културна среда. В кръга на наблюденията е включен френскоезичен и българоезичен материал...
15.00 лв. 7.50 лв.
Възрожденци
-50 %
Книгата съдържа портретни и проблемни студии върху творчеството на видни възрожденски писатели (Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Георги Раковски, Петко Славейков, Любен Каравелов, Христо Ботев, Стефан Стамболов и др.), както и статии, посветени на българските учени Михаил Арнаудов и Петър Дин..
15.00 лв. 7.50 лв.
Педагогически подходи в обучението на ученици със специални образователни потребности по Човекът и природата
-50 %
В монографията се разглеждат основни въпроси и технологии в обучението на ученици със специални образователни потребности във връзка с учебния предмет "Човекът и природата"...
14.00 лв. 7.00 лв.
Reflections on Compound Verbs and Compounding
-50 %
Reflections on Compound Verbs and Compounding - Филология..
9.00 лв. 4.50 лв.
Quantum transitions (introduction to time-dependent quantum dynamics of atoms and molecules)
-50 %
The author is the head of the Quantum Optics and Quantum Information Group at the Department of Theoretical Physics. He reads lecture courses in theoretical physics, mathematical methods in physics and special courses in advanced quantum physics. The author has over 150 publications in peer-reviewed..
20.00 лв. 10.00 лв.
Литературното писане в училище
-50 %
Книгата е посветена на един нетипичен за българския образователен контекст опит - литературното писане в средното училище. Предложен е дизайн на обучение в литературното писане, мотивиран от ситуирането на ученика в центъра на педагогическото взаимодействие...
11.00 лв. 5.50 лв.
Спомени за прехода
-50 %
В спомените си авторът разказва за малко или почти неизвестни епизоди от участието си в политическия живот след 1989 г. Читателят ще срещне доста от известните имена на последните 20 години от историята на България.Ще научи и някои от "тайните на задкулисието", в което са се вземали важни за съ..
14.90 лв. 7.45 лв.
Керамиката на култура Криводол-Сълкуца
-50 %
Доц. д-р Петя Георгиева води основния курс по праистория на студентите от специалност Археология в СУ "Св. Климент Охридски", както и курсове, посветени на различни аспекти от изучаването на културите от IV - IV хил. пр. Хр. Извършвала е разкопки на праисторически обекти /Галатин, Ребърково, Негован..
16.00 лв. 8.00 лв.
Белият дом и Студената война. Избори и дипломация 1948-1964
-50 %
Връзката между глобалната конфронтация на Студената война, налагаща се и динамично развиваща се след 1945 г. нова външнополитическа стратегия на САЩ и периодичните кандидатпрезидентски надпревари е недостатъчно пълно и адекватно анализирана тема в съвременната историография и политолотия.Целта на на..
15.00 лв. 7.50 лв.
Analysing English Grammar
-50 %
Комплект с тетрадка Answer Key, 138 стр.Exclusively designed for Bulgarian university students, teachers of English and young scholars, Analysing English Grammar reveals how the grammar of English works in an engaging and stimulating way. Guiding readers from active observation to independent a..
25.00 лв. 12.50 лв.
Учебен курс по финансово право
-50 %
Учебен курс по финансово право - Право..
15.00 лв. 7.50 лв.
Социологията пред предизвикателството на различията: сборник, посветен на 30-годишнината на катедра "Социология"
-50 %
Социологията пред предизвикателството на различията: сборник, посветен на 30-годишнината на катедра "Социология" - Социология..
10.00 лв. 5.00 лв.
Historia de la literatura espаnola. Siglos de oro: Barroco
-50 %
Книгата представя испанската литература през периода на барока. Представени са особеностите на жанровото ѝ развитие, нейния културно-исторически контекст, водещите литературни фигури и текстове...
10.00 лв. 5.00 лв.
Българската преводна рецепция на Петър II Петрович Негош през XIX век
-50 %
Българската преводна рецепция на Петър II Петрович Негош през XIX век - Филология..
15.00 лв. 7.50 лв.
Класиците, том 1
-50 %
Акад. Пантелей Зарев (псевдоним на Пантелей Йорданов Пантев) е български литературен теоретик, историк и критик. Завършил Философия в СУ "Климент Охридски". Професор, завеждащ Катедрата по теория на литературата и ректор на Софийския университет (1968-1972); заместник директор на Института..
15.00 лв. 7.50 лв.
Показва 141 до 168 от 187 (7 страници)