Автор: Любен Витанов
ISBN: 978-954-07-5173-3
Страници: 336
Година: 2021
Наличност: Да
Тегло: 0.7 кг.
Размери(ДxВ):16.0x23.0 см.
Корица: мека

18.00 лв.

Количество

Книгата разглежда основни проблеми на планирането, организирането и провеждането на часа на класа. Систематизирани и разработени са основните педагогически въпроси за мястото на часа на класа в системата на училищното образование, педагогическите стратегии в часа на класа, възпитанието и управлението на класа, обучението за придобиване на компетентности, както и планирането в часа на класа. Разработени са и основните методи и техники на възпитание и обучение в часа на класа.

В книгата се развива идеята за реализиране на педагогически подход, определен като позитивна педагогическа стратегия в часа на класа. Описани са неговите основни характеристики и основни методически подходи, методи и техники за неговото приложение в началния етап на обучение.Предложеният модел на педагогическа стратегия е апробиран и широко използван в педагогическата практика.

Любен Витанов е дългогодишен преподавател в СУ „Св. Климент Охридски". Автор е на множество научни публикации в областта на частната дидактика и педагогическата работа в часа на класа. Ръководи екип, създал повече от 20 учебни помагала, електронни учебници и книги за учителя в популярната методическа система за часа на класа „Спазвам правилата".

 

Подобни продукти