Banner
Instagram
Автор: Александър Сивилов
ISBN: 978-954-07-3587-0
Страници: 296
Година: 2013
Наличност: Изчерпан
Тегло: 0.5 кг.
Размери(ДxВ):14.0x21.0 см.
Корица: мека

0.00 лв.
НЯМА НАЛИЧНОСТ

Александър Сивилов е преподавател по история на СССР ва катедрата по нова и съвременна история на Историческия факултет на Софийския Университет "Св. Климент Охридски". Д-р Сивилов има десетки научни публикации, посветени на проблеми от международните отношения и революционните движения в латиноамериканския регион, както и на историята на Съветския съюз.

11 септември 2001 година стана известен като дата, на която беше атакувана демокрацията. Видяхме горящи сгради и смъртта на хиляди невинни граждани. Западните държави се обединиха под егидата на САЩ, за да се противопоставят на тероризма.

Това не е първият трагичен 11 септември. През 1973 година армията на Чили напада двореца, в който се намира демократично избраният президент на страната Салвадор Алиенде. Телевизията показва горяща сграда, пикиращи самолети и убити граждани. Операцията е подкрепена от Съединените щати. При последвалата военна диктатура хиляди чилийци преминават през центрове за мъчения, концлагери или изчезват безследно. Ген. Аугусто Пиночет обявява, че целта на военните е да спасят държавата си от тоталитарната система на комунизма. Пред нас остава открит въпросът: До къде можем да стигнем, за да запазим демокрацията?