МЕНЮ
КОШНИЦА

НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ХИМИЯ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА (2000–2019). Подборно контролно

НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ХИМИЯ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА (2000–2019). Подборно контролно - unipress.bg
НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ХИМИЯ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА (2000–2019). Подборно контролно
АвторГеомил Пеков, Донка Ташева, Пенка Василева
  • Наличност: ДА
  • Корица: мека
  • Тегло: 0.50кг
  • Размери: 16.00см x 23.00см
  • Страници: 200
  • Година: 2022
  • ISBN: 978-954-07-5487-1
20.00 лв.
Купи

Книгата разглежда последния етап на Националната олимпиада по ХООС - ПОДБОРНО КОНТРОЛНО. Това е етапът, на който се определя отборът на България за МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА ПО ХИМИЯ (МОХ), която е на доста по-високо научно ниво от националната ни олимпиада. Затова и задачите за подборното контролно са по-трудни от тези на републиканския етап и подготовката за това контролно се провежда по програма, съобразена с тази на МОХ2. Съобразена, защото с участниците в подготовката за подборното контролно, се работи по теми, които са над нивото на обучението по химия в нашето средно училище, но са и под нивото на МОХ3.

Както може да се види от задачите в този сборник, те не са прекалено трудни – съобразени са със знанията на участниците. Идеята е в ограничено време за решаването им да се провери не само какво знаят участниците, но също така колко бързо, точно и кратко могат да го представят и не на последно място могат ли да стигнат до логични изводи за неща, които не са изучавали или практикували в училищния курс. 

В този сборник са както заданията, така и примерните решения на авторите. Въпреки това нашият съвет към ползвателите е да се опитват сами да решават задачите. Това ще е особено ценно, ако използват друг подход, за да стигнат до верния резултат.