Автор: Богомил Герасимов
ISBN: 978-954-07-2591-8
Страници: 563
Година: 2007
Наличност: Да
Тегло: 0.6 кг.
Размери(ДxВ):14.0x21.0 см.
Корица: мека

7.74 лв. 12.90 лв.

Количество

Богомил Герасимов вярва, че Земята е онова кръгло небесно тяло, където човек се ражда, умира, душата му се преражда и всичко започва отначало. Обича света на загадките, на необясненото, на странното, на трудните въпроси, които от векове търсят истинските си отговори и все не могат да се срещнат с тях. Представя жената, условно наричана Ева, като същество, което от хилядолетия е едновременно богиня и жертва, добро и зло, болка и удоволствие.
От тази книга читателят ще разбере какво означава човек -мъж или жена, или и двете; къде изчезна Лилит - първата жена на Адам и предшественица на Ева; какво трябва да се знае за най-известните злодеи в човешката истории; защо Свещеният граал трябва да се търси в България...
Богомпл Герасимов е кариерен дипломат, обиколил почти целия свят, написал дузина книги. Последният му пост е посланик на България в Мексико. Тази страна, благодарение на личното му приятелство с двамата мексикански президенти - Луис Ечеверия и Хосе Аопес Портилъо, бе единственото място в света, където бе честван официално 13-вековният юбилей на българската държава.