МЕНЮ
КОШНИЦА

Здравноосигурителен модел в България - предизвикателства и възможни решения

Здравноосигурителен модел в България - предизвикателства и възможни решения - unipress.bg
Здравноосигурителен модел в България - предизвикателства и възможни решения
  • Наличност: 2-3 Дни
  • Корица: мека
  • Тегло: 0.30кг
  • Размери: 14.00см x 21.00см
  • Страници: 163
  • Година: 2019
  • ISBN: 978-954-07-4676-0
Купи

Д-р Галинка Павлова, дм, завършва висше образование по медицина във ВМИ – Варна през 1985 г. и по-късно придобива клинична специалност „Оториноларингология“ в същия институт. Има защитени магистърски степени по стопанско управление със специалност „Здравен мениджмънт“, „Управление на международни и бизнес проекти“, „Психология и психопатология на развитието“. В началото на 2017 г. в МУ – София получава научно-образователна степен „Доктор по медицина“ в областта „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ и завършва Българско училище за политика „Димитър Паница“.

Професионалният ѝ стаж е като лекар в специализирана извънболнична медицинска помощ (СИМП). Повече от 20 години е управител на лечебно заведение за СИМП, а от една година е асистент в катедра „Здравна политика и мениджмънт“ във Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София.

В периода 2015–2018 г. е зам.-председател на Българския лекарски съюз (БЛС). Член е на Българското научно дружество по обществено здраве, на Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт и е председател на НПО „Общност на медиците в България“.

Автор и съавтор е на повече от 30 научни публикации в областта на здравната политика и мениджмънт. Отличена е в категория „Обществено значими эинициативи“ на Националните медицински награди 2017 г. Medical Awards за авторство и принос в провеждане на кампания на БЛС в защита на медиците от насилие.