МЕНЮ
КОШНИЦА

Хигиена и хранене

Хигиена и хранене
Хигиена и хранене
АвторЛюдмила Иванова, Албена Въткова, Росица Попова, Петя Янева
  • Наличност: ДА
  • Корица: Мека
  • Тегло: 0.80кг
  • Размери: 16.50см x 23.50см
  • Страници: 504
  • Година: 2024
  • ISBN: 978-954-07-6035-3
30.00 лв.
Купи

В последните години медицинската наука се ориентира все повече към профилактика в резултат на натрупване на нови доказателства за връзката околна среда–здраве. Това поставя високи изисквания към хигиенната наука, която се превръща в наука за оценка на здравния риск. Ето защо обучението по хигиена придобива ново измерение в подготовката на студентите по медицина и някои други медицински специалности.

Настоящото ръководство е предназначено за студенти по медицина, фармация, медицинска рехабилитация и ерготерапия и има за цел да разшири теоретичната и практическата им подготовка в сферата на профилактиката. То е съобразено с държавните изисквания към обучението по хигиена и съдържа изчерпателен курс от практически занятия в програмата по медицина.

Авторите наред с богат съвременен теоретичен материал са използвали и актуални национални и международни нормативни документи и стандарти, международни политики и интервенционни стратегии в областта на профилактиката, като по този начин хръководството може да бъде обект на интерес не само за студенти, но и за специализанти по някои хигиенни дисциплини. 

Ръководството съдържа 30 теми, структурирани, както следва: седем по комунална хигиена, девет по трудова медицина, девет по хранене и пет по хигиена на децата и подрастващите. Настоящият учебник цели да допълни и обогати знанията в областта на превантивната медицина на студенти и специализанти.

Доц. д-р Людмила Иванова, д.м.