МЕНЮ
КОШНИЦА

Логиката като философия

Логиката като философия - unipress.bg
Логиката като философия
СъставителАлександър Гънгов, Дарин Дросев
  • Наличност: ДА
  • Корица: мека
  • Тегло: 0.70кг
  • Размери: 16.00см x 23.00см
  • Страници: 432
  • Година: 2020
  • ISBN: 978-954-07-4289-2
28.00 лв.
Купи

Антологията представя извадки от произведения, принадлежащи към основните направления на философската логика в руслото на континенталната традиция: спекулативната, диалектическата, трансценденталната, феноменологическата и херменевтическата логика. За първи път се публикуват на български език откъси от Хусерловите „Логически изследвания“, „Формална и трансцендентална логика“ и „Опит и съждение“, както и от Хайдегеровия труд „Метафизически начала на логиката от изходната точка на Лайбниц“.

Александър Гънгов е професор по логика и континентална философия с преподаване на английски език в катедра „Логика, етика и естетика” на СУ „Св. Климент Охридски” и директор на магистърската и докторантската програма по философия с преподаване на английски език. Автор е на монографиите „Логика на измамата”, „Логика в медицината” и Patient Safety: the Relevance of Logic for Medical Care. Главен редактор е на списание Sofia Philosophical Review. Изнасял е лекции във водещи европейски е североамерикански университети. Трудовете на проф. Гънгов се притежават от няколкостотин библиотеки по целия свят.

Дарин Дросев е главен асистент по логика и континентална философия в катедра „Логика, етика и естетика“ на СУ „Св. Климент Охридски“. Защитил е дисертация на тема „Хетерономия и безкрайност във философията на Еманюел Левинас“. Води курсовете „Философия на логиката във феноменологическа перспектива“, „Въведение в логиката“, „Философска логика“ и др. в магистърската и бакалавърската програма „Философия с преподаване на английски език“, както и в бакалавърската програма „Философия“.