МЕНЮ
КОШНИЦА

Лингвална пластинка

Лингвална пластинка - unipress.bg
-10 %
Лингвална пластинка
АвторВалентин Мутафчиев Ангел Попов Галин Гаврилов Александър Мутафчиев
  • Наличност: ДА
  • Корица: твърда
  • Тегло: 1.20кг
  • Размери: 21.00см x 30.00см
  • Страници: 176
  • Година: 2014
  • ISBN: 978-954-92559-6-6
125.00 лв.
112.50 лв.
Купи

В книгата е обобщен значителен клиничен опит в приложението на лингвалната пластинка.Той позволява на авторите да споделят възможностите за ефективното действие на пластинката при лечение на зъбно-алвеоларни отклонения в отделната зъбна дъга. Разгледани са основните реално приложимите елементи на пластинката и тяхното планиране съобразно целите на лечението. Споделен е ефективният клиничен подход за успешното лечение с пластинката при подходящото й активиране. То е в пряка зависимост и от съобразяването на принципите на биомеханиката (както при фиксираната техника така и на други ортодонтски апарати). Разгледани са реалните възможности: за приложението на лингвалната пластинка за лечение на зъбно-алвеоларни отклонения в отделната зъбна дъга на различна възраст; за подготовката на зъбните дъги за корекция на смущенията в оклузията, включително и съчетаното й прилагане с екстраорално теглене. С важно практическо приложение е разглеждането на пластинката като ретенционен апарат, включително и след лечение в първа фаза в смесено съзъбие. Твърде полезно за практиката е обсъждането на проблемите и подходите в клиничната дейност при лечение с лингвална пластинка. Задълбоченият клиничен анализ на натрупания опит позволява на авторите да отчетат смущенията и грешките при използването на лингвална пластинка.

Онагледяването на книгата с близо 600 фотоси я прави практически полезно помагало не само за работещите ортодонтия, но и за студенти от последните курсове във Факултетите по дентална медицина.

Проф. Валентин Мутафчиев (1943) е родом от Трявна. Завършва Стоматологичен факултет – София и през 1971 г. започва работа като асистент в Катедрата по ортодонтия във факултета, където от 2007 г. е ръководител. Член и съосновател на Европейската и Световната федерация по ортодонтия, проф. Мутафчиев е и създател и ръководител на първата ортодонтска клиника у нас – „Валор“. Освен с дългогодишната си практика като специалист по ортодонтия и един от пионерите в прилагането на съвременните ортодонтски апарати и подходи в България, проф. Мутафчиев е автор и на 4 учебника, 5 монографии и над 100 публикации по ортодонтия, както и на поетичната книга „Извънбрачна любов“ (2009), публицистичния сборник „Граждани с безплатен вот“ (2013) и автобиографичната книга „ДИРЯ. Моята ортодонтия“ (2016). Член е на Съюза на българските писатели и е почетен гражданин на Трявна.