Banner
Instagram
-50%
Спомени за прехода - unipress.bg
14.90 лв. 7.45 лв.
В спомените си авторът разказва за малко или почти неизвестни епизоди от участието си в политическия живот след 1989 г. Читателят ще срещне доста от известните имена на последните 20 години от ис..
Спомени на Анастас Лозанчев - член на главния щаб на Илинденското въстание - unipress.bg
„Човек, който не познава истината, живее в тъмнината на невежеството, а чрез невежеството не се намира пътят към свободата!”Анастас Лозанчев е роден на 8 април 1870 г. в Битоля. Завършва Българската м..
-30%
Средновековие и съвременност - unipress.bg
В сборника са включени над 80 студии, посветени на проблемите на политическата и културната история на Византия, на Средновековна България и на християнската култура на Балканите...
Студии върху българското средновековно монетосечение с изводи за историята - unipress.bg
Книгата включва няколко нумизматични изследвания, обхващащи монетосечения от времето на цар Иван Асен II (1218–1241) до това на добруджанския деспот Добротица (1360–1385). В тях са подложени на критич..
-30%
Създаването на славяните: история и археология на Долнодунавския регион ок. 500-700 г. - unipress.bg
Създаването на славяните: история и археология на Долнодунавския регион ок. 500-700 г. - История и археология..
-30%
Траките край Атрюс - unipress.bg
35.00 лв. 24.50 лв.
Тракийско погребение от село Големаните, Великотърновско Атрюс е древното тракийско наименование на река Янтра, което означава бързоструйна. В книгата са събрани 15-годишни проучвания върху траки..
-30%
Транслация на могъщество. Договарянето на мира между Хабсбургите и Високата порта, 1547-1747 година - unipress.bg
Д-р Мария Баръмова е преподавател по Нова балканска история в Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Нейните изследователски интереси и публикации са свързани с история..
-30%
Фалшификати на антични и средновековни монети - unipress.bg
Книгата е предназначена за начинаещи колекционери и любители. Целта на автора и издателя е да се създадат условия, подкрепящи превенцията срещу измамите с културни ценности, а в конкретния случай – др..
-30%
Формиране на кулинарния вкус в Република Корея - unipress.bg
Корейската храна е изпитание за сетивата на непредубедения консуматор – има отличителен предвкус (предистория), силен вкус и натрапчив послевкус, ферментира и отлежава дълго. Логичното присъствие на х..
-30%
Централна Европа и Балканите, XIX - XX век - unipress.bg
Сборник в памет на проф. Милчо Лалков.Книгата съдържа материалите от научна конференция, посветена на връзките между Централна Европа и Балканите през  XIX-XX в. Конференцията е организирана през..
-30%
„Балканските японци“. Социално-икономически профили на модернизацията и индустриализацията по примера на Сърбия и България (1878–1912 г.) - unipress.bg
Христо Беров е преподавател по съвременна балканска история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Неговите основни изследователски интереси са насочени към проучване на стопанските и социалн..
-50%
Korea and Eastern Europe: exploring the past - unipress.bg
This volume contains contributions to the International Conference on Korean Studies which was held at the Center for Korean Studies at St. Kliment Ohridski University on March 24, 2017.The conference..
Показва 101 до 112 от 112 (6 страници)