Banner
Instagram
-50%
Комунистическите модерности. Българският случай - unipress.bg
Комунистическите модерности. Българският случай - Хуманитарни и социални науки..
Конят, колесницата и конникът. Към интерпретацията на образа в тракийската култура - unipress.bg
Хабилитационният труд на Костадин Рабаджиев е за коне, колесници и конници, за техните образи в света на траките и за опита те да бъдат открити и разбрани, за да се вникне по-добре в света, в койт..
-50%
Корея в периода след освобождението от японското владичество до края на Корейската война (1945-1953) - unipress.bg
Тази книга е посветена на една от най-важните страници в корейската история - освобождението от японския колониализъм (1910-1945), борбата за създаване на единна корейска държава и последвалото раздел..
-50%
Корея. Корейско странознание - unipress.bg
В своята книга Александър Федотов, доктор на филологическите науки и професор по корейска, монголска и тибетска литература, се опитва да представи единна Корея - нейната география, природните й дадено..
-30%
Краят на студената война и европейската интеграция/дезинтеграция през 90-те години на ХХ век. Сборник в чест на 65-тата годишнина на проф. Искра Баева - unipress.bg
Краят на студената война и европейската интеграция/дезинтеграция през 90-те години на ХХ век. Сборник в чест на 65-ата годишнина на проф. Искра Баева - История и археология..
-50%
Кръглата маса от 1990 г.: Основополагащ акт на българската демокрация? - unipress.bg
Доклади и изказвания на Международния колоквиум (1 май 2010), организиран от Центъра за анализи и изследвания в областта на административните и политическите науки при Университета Пар.От дистанцията ..
-50%
Културната политика на българската държава 1885-1908 - unipress.bg
Монографията „Културната политика на българската държава (1885-1908)" проследява съдържанието, тенденциите и механизмите на културната стратегия в началните десетилетия на модерната ни държавност. Арг..
Културното наследство на Странджа – богатство, рискове, предизвикателства - unipress.bg
В настоящия сборник са поместени текстовете на седемнадесет доклада на български и гръцки изследователи, които бяха представени пред Международната научна конференция „Културното наследство на Страндж..
-30%
Културното отваряне на България към света - unipress.bg
Предлаганият сборник с изследваня е резултат от провелата се на 19 октоври 2012 г. международна научна конференция "Културното отваряне на България към света", организирана от историческия факултет на..
-30%
Кюстендилски четения 23/2017. Историята между еволюцията и революцията - unipress.bg
Кюстендилски четения 23/2017. Историята между еволюцията и революцията - История и археология..
Кюстендилски четения 24/2018. Памет и забрава в историята - unipress.bg
Настоящият сборник съдържа доклади от ежегодната 24-та научна конференция „Кюстендилски четения“ на тема Памет и забрава в историята, проведена на 1 – 3 юни 2018 г. в сградата на Регионалния историчес..
Кюстендилски четения бр. 22/2016 г. Коварство и предизвикателство в историята - unipress.bg
Кюстендилски четения бр. 22/2016 г. Коварство и предизвикателство в историята - История и археология..
-30%
Ловеч в българското културно пространство - unipress.bg
Сборник с доклади от научната конференция „Ловеч в българското културно пространство“, посветена на Ловеч и Ловчанско и проведена в Ловеч на 25–28 септември 2018 г.СЪДЪРЖАНИЕКАПКА КУЗМАНОВА - Встъпите..
-30%
Любов към науката, любов към народа. Студентските организации и обединения в България (1931–1939) - unipress.bg
Книгата „Любов към науката, любов към народа“ е плод на десетгодишна научноизследователска дейност на автора. Фокусира се върху българските студентски организации и обединения, съществували през 30-те..
-50%
Манифест на комунистическата партия, публикуван през февруари 1848 - unipress.bg
Манифестът се издава в нов превод, направен по първото му издание, съобразен с контекста на възникването му и спазващ неговата автентичност - дух, стил и образност. Изданието включва още: предговорите..
-30%
Маркс след марксизмите - unipress.bg
През пролетта на 2018 г. на различни места по света беше отбелязана двестагодишнината от рождението на Карл Маркс. Многобройните международни и национални конференции, които бяха проведени по този ..
-50%
Между Марс и Меркурий. Англия и Холандия през Златния век (1579-1702) - unipress.bg
Настоящата книга предлага интересна интерпретация на Славната революция от 1688 г., оценявайки я като реванш на холандците, загубили предишните три сблъсъка с англичаните. Именно от фактическото "обед..
-50%
Мистерията Ева - unipress.bg
12.90 лв. 6.45 лв.
Богомил Герасимов вярва, че Земята е онова кръгло небесно тяло, където човек се ражда, умира, душата му се преражда и всичко започва отначало. Обича света на загадките, на необясненото, на странното, ..
Насилие, политика и памет - unipress.bg
Сборникът представя резултати от проекта "Индивидуалните спомени и колективната памет за сталинските и постсталинските репресии в България"...
-30%
Носталгията по социализма в България - unipress.bg
Настоящата книга е посветена на носталгията по социализма в България и на хората, които са подвластни на тези политически ориентации. В текста е обърнато внимание на свойствата на човешката памет, на ..
Показва 61 до 80 от 110 (6 страници)