МЕНЮ
КОШНИЦА

Георги Близнашки

Конституционализъм и демокрация
-25 %
В сборника под общото наименование "Конституционализъм и демокрация" са събрани студии и статии, в които се разглеждат теми и проблеми, свързани с историята и теорията на модерния конституционализъм. Те са публикувани през последното десетилетие в различни източници, което затруднява ползването им о..
10.00 лв. 7.50 лв.
Конституция на българското царство
-25 %
Конституция на българското царство - Право..
8.00 лв. 6.00 лв.
Конституция на Кралство Испания
-25 %
Конституция на Кралство Испания - Право..
5.00 лв. 3.75 лв.
Конституция на Република Франция
-25 %
Конституция на Република Франция - Право..
5.00 лв. 3.75 лв.
Еволюция на конституционализма
-25 % Изчерпан
Предлаганата книга изследва конституционализма като широкообхватно по своето съдържание обществено явление. Под конституционализъм се разбира идейното и политическо движение, насочено към въвеждане и поддържане на конституционно управление, т.е. такова, при което публичната власт се формира и осъщес..
12.00 лв. 9.00 лв.
Учредителната власт на народа
-25 %
Учредителната власт е фактическа власт, която има политически характер. Тя влиза в действие тогава, когато настъпват революционни сътресения, т.е. това е една екстраординерна власт. Носител на учредителната власт е народът, който е осъзнал своите ценности, идентичност и достойнство. Учредителната вл..
12.00 лв. 9.00 лв.
Конституцията: същност, функции и върховенство
-25 %
Учението за конституцията е съкровената част от конституционното право. Най-сложните и деликатни въпроси на конституционната теория и практика са свързани с разбирането относно същността на конституцията, с нейните функции и върховенство.Книгата представя трите основни концепции ..
12.00 лв. 9.00 лв.
Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)