Banner
Banner
Екотоксикология и нанотехнологии
Книгата е предназначена за студенти от биологически и медицински специалности на различни университети. Тя може да е интересна за специалистите, работещи в областта на опазването на околната среда, с ..
Обща хистология
Настоящият учебник по обща хистология е предназначен за студенти по биология от всички специалности в бакалавърска и магистърска степен на Биологическия факултет на Софийския университет "Св. Климент ..
Протоколна тетрадка по биоразнообразние на растения и гъби
Настоящата протоколна тетрадка е изготвена на базата на дългогодишния опит на преподавателите от направленията „Систематика на водорасли и гъби“ и „Систематика на висшите растения“ в Катедрата по бота..
Рефлексията в обучението по биология - теоретични основания и практически решения
В книгата е направен опит проблемът рефлексия да бъде представен като системен обект със своите съставящи психологически и педагогически характеристики, "прочетени" в единство и технологизирани в обек..
Ръководство по микробиология
Идеята за написването на това ръководство по микробиология принадлежи на проф. Цони Пенев - един от създателите на катедра "Обща и промишлена микробиология" и неин ръководител в продължение на много г..
Стефан Георгиев. Избрани трудове
Изданието включва текстове на един от бележитите учени в областта на ботаниката и природознанието: Материали по флората в Южна България; Родопите и Рилската планина и нихната растителност; Лютиковите ..
Стефан Петков. Избрани трудове
Сборникът съдържа ключови за ботаническата наука студии на видния български учен и университетски преподавател проф. Стефан Петков (1866-1951).Изданието е снабдено с животоописание и подробна библиогр..
Физиология на животните и човека
В ръководството са включени упражнения от всички раздели на курса по Физиология на животните и човека за студентите от специалностите на Биологическия факултет. Може да се ползва и от студентите в спе..
Хранителна микробиология. Микробиология на пресните храни
Учебникът съдържа основна научна информация за състава и имкрофлората на пресните храни и влиянието им върху човешкото здраве. Подробно са описани факторите, които благоприятстват или потискат микробн..
Showing 1 to 10 of 10 (1 Pages)