МЕНЮ
КОШНИЦА

Политология - unipress.bg

Основи на политологията
-30 %
Учебникът по основи на политологията е предназначена е за студенти по политически науки в Софийския университет и други висши училища, за изследователи и наблюдатели на политическия процес, както и за всички, интересуващи се от политиката и нейните особености като социална среда...
10.00 лв. 7.00 лв.
Партийната система в България
-30 %
Четвъртото издание се публикува близо 10 години след появата на третото. Това се оказа период на нови динамични промени в партийната система, свързани с „отмирането“ на стари и зараждането на нови политически партии. Най-същественият аспект на този процес бе пълният срив на НДСВ, което след 2001 г. ..
16.00 лв. 11.20 лв.
Службите за охрана в България от княза до президента 1879-2013
-30 %
Книгата представлява първи опит на базата на архивни материали да се проследят появата, организацията, съставът и методите на действие на охраната на държавното ръководство в новата и съвременната история на страната...
12.00 лв. 8.40 лв.
Българската политология пред предизвикателствата на времето
-30 %
„Българската политология пред предизвикателствата на времето“ е сборник с есета, посветен на 60-годишния юбилей на проф. Георги Карасимеонов.Книгата покрива широк спектър от политически науки, а авторите са водещи български политолози. Разгледани са проблеми, свързани с политическите партии и п..
13.00 лв. 9.10 лв.
Новите глобални сили и Европа
-30 %
Това не е развлекателно четиво, а книга, подтикваща към размисъл- за пътя, изминат от човешката цивилизация през драматичния XX век, за бурното и необяснимо за мнозина настояще, за очертанията на бъдещето, в което могат да погледнат само интелигентните и просветени личности. Порредната книга на проф..
25.00 лв. 17.50 лв.
Автосегрегация и маргинализация при ромите в България
-30 %
Книгата интегрира идеи от философията, социалната психология, социологията, политологията и културологията и дава концептуална рамка на разбирането, анализирането и изследването на социалната идентичност. Тя описва различни типове, форми, модуси и нива на социалните идентичности, функциите и мод..
14.00 лв. 9.80 лв.
Тоталитарното изкуство. Идеология, организация, практика
-30 %
Книгата представлява опит за анализиране на най-съществените характеристики на изобразителното изкуство в страните с тоталитарен режим (Съветски съюз, Германия, Италия) през 30-50-те години на ХХ век. На базата на значителен фактологичен материал от областта на живописта, скулптурата и архитекту..
18.00 лв. 12.60 лв.
Размисли за сенките
-30 %
Браян Майкъл Дженкинс е уважаван анализатор и експерт по проблемите на сигурността и тероризма. Получава бакалавърска степен по изящни изкуства и магистърска степен по история от Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Следвал е и в университета на щата Гуанахуато в Мексико, както и във Факултета..
18.00 лв. 12.60 лв.
Историческа еволюция на политическата демокрация
-30 %
Историческа еволюция на политическата демокрация - Политология..
15.00 лв. 10.50 лв.
Православната геополитика на Русия
-30 % Изчерпан
Геополитиката е изкуство. Историята показва, че стремежът към доминация в международните отношения се състои именно в това – да владееш това изкуство с целия необходим набор от инструменти, с който разполагаш. Тази книга представя на вниманието на научната общност обобщени резултати от направено изс..
15.00 лв. 10.50 лв.
Проблемни полета в политологията
-30 % Изчерпан
Повод за изследването на основните проблемни полета в политическата наука днес ми дава моята преподавателска дейност в Софийския университет, която обхваща вече четири десетилетия и минава през всички степени на изследователската работа и преподаването, които са били налични от времето на основаване..
14.00 лв. 9.80 лв.
СДС това съм аз
-50 %
Книгата е посветена на хората от т. нар. автентична десница, които в близкото минало бяха основната движеща сила на СДС и на демократич­ните промени в България. В такъв смисъл тази книга не е изследване за партията СДС, а за хората, които са є симпатизирали и подкрепяли, водени от своите полити..
32.00 лв. 16.00 лв.
Политика и демокрация: 30 години българска политология (1986-2016)
-30 %
Сборникът ознаменува 30-годишният юбилей на специалност "Политология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", като предлага статии от водещи преподаватели, представящи основните насоки на изследователската дейност на катедрата в съвременния етап от нейното развитие...
12.00 лв. 8.40 лв.
Публика и политика
-30 %
Книгата изследва радикалната трансформация в комуникационната среда на обществото в Западна Европа в резултат от демографските и икономическите промени през XVII и XVIII в. и доминиращата роля, която започва да играе общуването между анонимните обитатели на големия град, организирани в различни ..
12.00 лв. 8.40 лв.
Събития значими. Личности незабравими
-50 %
Боян Михайлов е дългогодишен дипломат. Ро­ден е през 1934 г. в гр. Твърдица, Сливенска област. Завършил е журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преди да постъпи в Министерството на външните ра­боти, е бил редактор във в. „Септември“ в Ста­ра Загора и кореспондент на БТА в ..
16.00 лв. 8.00 лв.
Българските практики и дискурси относно границите в контекста на европейската бежанска криза (2015–2017)
-30 %
Книгата се опитва да изясни „мъглявата“ позиция на България по миграционните и бежанските въпроси. Става дума за позиция, разкъсвана между две крайности. Първата крайност е на секюритизацията, т.е. разширяването на дневния ред по сигурността с дотогава маргинализирани заплахи (наприме..
10.00 лв. 7.00 лв.
Образът на българския политик на страниците на печата в условията на предизборна надпревара
-30 %
Марина Кирова-Борисова е завършила специалностите Журналистика и връзки с обществеността в СУ „СВ. Климент Охридски", а също така и магистърски курс към Университета Лунд, Швеция. Преподавала е във факултета по Журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Има публикации и доклади на м..
10.00 лв. 7.00 лв.
Жени, пол и модернизация в България, 1878-1944
Изчерпан
Книгата изследва някои от предизвикателствата към мъжката хегемония в модерната социална, културна и политическа история на България, 1878-1944 г. Поставя българските развития в контекста на Балканите и Европа, очертава ред противоречия и напрежения в националната история, като превръща понятието "п..
Политическата култура
-30 %
Политическата култура възниква през 1956 г. като понятие, въведено от Гейбриъл Алмънд и по това време все още е много слабо известна, въпреки че самата тя е стара, колкото и политиката. Днес, обаче, политическата култура е известна на милиони хора по целия свят. Тя дава обяснение на това каква е пол..
16.00 лв. 11.20 лв.
Политикът като държавник
-30 % Изчерпан
Политикът като държавник - Политология..
6.00 лв. 4.20 лв.
Новата демократична държава: след Джон Кейнс и Милтън Фридман
Изчерпан
Седмата книга на автора е реакция и отговор на глобалната финансова криза, изследване за променената роля на държавната институция в глобализиращия се свят...
Регионът: начини на употреба
-50 %
Изследователският екип на Иван Кабаков, Георги Вълчев, Нели Стоева и Маргарита Радева предлага модел за представяне на регионите в България чрез използване на наличното културно съдържание...
10.00 лв. 5.00 лв.
Показва 29 до 50 от 50 (2 страници)