Banner
Instagram
-20%
Партийната система в България - unipress.bg
Четвъртото издание се публикува близо 10 години след появата на третото. Това се оказа период на нови динамични промени в партийната система, свързани с „отмирането“ на стари и зараждането на нови пол..
-20%
Политика и демокрация: 30 години българска политология (1986-2016) - unipress.bg
Сборникът ознаменува 30-годишният юбилей на специалност "Политология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", като предлага статии от водещи преподаватели, представящи основните насоки на изсл..
-20%
Политикът като държавник - unipress.bg
Политикът като държавник - Политология..
-20%
Политическа лингвистика според принципите на екологичната етика - unipress.bg
Съдържание:1.Същност на еколингвистичния подход2.Езикът, идеологиите и властта3.Права на човека и лингвистичните права на човека4.Социалната отговорност и проблемите на езика5.Езикови права и отговорн..
-20%
Политическа реторика. Съвременни тенденции - unipress.bg
Книгата представя категорията "политическа реторика" в нейния съвременен облик. Авторката анализира традиционните (класически) видове на политическата реториа в актуалното им измерение, като поставя а..
-20%
Политическата култура - unipress.bg
Политическата култура възниква през 1956 г. като понятие, въведено от Гейбриъл Алмънд и по това време все още е много слабо известна, въпреки че самата тя е стара, колкото и политиката. Днес, обаче, п..
-20%
Православната геополитика на Русия - unipress.bg
Геополитиката е изкуство. Историята показва, че стремежът към доминация в международните отношения се състои именно в това – да владееш това изкуство с целия необходим набор от инструменти, с който ра..
Проблемни полета в политологията - unipress.bg
Повод за изследването на основните проблемни полета в политическата наука днес ми дава моята преподавателска дейност в Софийския университет, която обхваща вече четири десетилетия и минава през всички..
-20%
Публика и политика - unipress.bg
12.00 лв. 9.60 лв.
Книгата изследва радикалната трансформация в комуникационната среда на обществото в Западна Европа в резултат от демографските и икономическите промени през XVII и XVIII в. и доминиращата роля, коя..
-20%
Размисли за сенките - unipress.bg
18.00 лв. 14.40 лв.
Браян Майкъл Дженкинс е уважаван анализатор и експерт по проблемите на сигурността и тероризма. Получава бакалавърска степен по изящни изкуства и магистърска степен по история от Калифорнийския универ..
-50%
Регионът: начини на употреба - unipress.bg
Изследователският екип на Иван Кабаков, Георги Вълчев, Нели Стоева и Маргарита Радева предлага модел за представяне на регионите в България чрез използване на наличното културно съдържание...
-50%
СДС това съм аз - unipress.bg
32.00 лв. 16.00 лв.
Книгата е посветена на хората от т. нар. автентична десница, които в близкото минало бяха основната движеща сила на СДС и на демократич­ните промени в България. В такъв смисъл тази книга не е изс..
-20%
Службите за охрана в България от княза до президента 1879-2013 - unipress.bg
Книгата представлява първи опит на базата на архивни материали да се проследят появата, организацията, съставът и методите на действие на охраната на държавното ръководство в новата и съвременната ист..
-20%
сп. Политически изследвания, бр.1-2/2018 - unipress.bg
„Политически изследвания“ е периодично академично списание, създадено през 1991 година като теоретично издание на Българската асоциация по политически науки. Списанието публикува изследователски текст..
-50%
Събития значими. Личности незабравими - unipress.bg
Боян Михайлов е дългогодишен дипломат. Ро­ден е през 1934 г. в гр. Твърдица, Сливенска област. Завършил е журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преди да постъпи в Министерство..
-20%
Тоталитарното изкуство. Идеология, организация, практика - unipress.bg
Книгата представлява опит за анализиране на най-съществените характеристики на изобразителното изкуство в страните с тоталитарен режим (Съветски съюз, Германия, Италия) през 30-50-те години на ХХ в..
-20%
Цената на науката. Четиво за политици - unipress.bg
СЪДЪРЖАНИЕВъведение / 7Що е наука / 12Цената на науката / 24Ученият / 34Как се оценяват постиженията на учените / 49Учителят / 59Научни школи / 72Финансиране на науката / 84Заплащане на труда на учени..
Показва 21 до 37 от 37 (2 страници)