Banner
Instagram
-30%
Символи и свят. Кръстът - unipress.bg
Книгата представя историята на Кръста на 1876 г. в контекста на християнските и революционните виждания за структурата на света и пътя за спасението на човека..
-30%
Спасение и падение. Микроикономика на държавния антисемитизъм в България 1940-1944 г. - unipress.bg
Авторът представя нов поглед върху проблема за българските евреи по време на Втората световна война.Тезата му е подкрепена с богат архивен материал...
-50%
Спомени за прехода - unipress.bg
14.90 лв. 7.50 лв.
В спомените си авторът разказва за малко или почти неизвестни епизоди от участието си в политическия живот след 1989 г. Читателят ще срещне доста от известните имена на последните 20 години от ис..
Спомени на Анастас Лозанчев - член на главния щаб на Илинденското въстание - unipress.bg
„Човек, който не познава истината, живее в тъмнината на невежеството, а чрез невежеството не се намира пътят към свободата!”Анастас Лозанчев е роден на 8 април 1870 г. в Битоля. Завършва Българската м..
-30%
Средновековие и съвременност - unipress.bg
В сборника са включени над 80 студии, посветени на проблемите на политическата и културната история на Византия, на Средновековна България и на християнската култура на Балканите...
-30%
Създаването на славяните: история и археология на Долнодунавския регион ок. 500-700 г. - unipress.bg
Създаването на славяните: история и археология на Долнодунавския регион ок. 500-700 г. - История и археология..
-30%
Транслация на могъщество. Договарянето на мира между Хабсбургите и Високата порта, 1547-1747 година - unipress.bg
Д-р Мария Баръмова е преподавател по Нова балканска история в Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Нейните изследователски интереси и публикации са свързани с история..
-30%
Фалшификати на антични и средновековни монети - unipress.bg
Книгата е предназначена за начинаещи колекционери и любители. Целта на автора и издателя е да се създадат условия, подкрепящи превенцията срещу измамите с културни ценности, а в конкретния случай – др..
-30%
Формиране на кулинарния вкус в Република Корея - unipress.bg
Корейската храна е изпитание за сетивата на непредубедения консуматор – има отличителен предвкус (предистория), силен вкус и натрапчив послевкус, ферментира и отлежава дълго. Логичното присъствие на х..
-30%
Централна Европа и Балканите, XIX - XX век - unipress.bg
Сборник в памет на проф. Милчо Лалков.Книгата съдържа материалите от научна конференция, посветена на връзките между Централна Европа и Балканите през  XIX-XX в. Конференцията е организирана през..
-30%
„Балканските японци“. Социално-икономически профили на модернизацията и индустриализацията по примера на Сърбия и България (1878–1912 г.) - unipress.bg
Христо Беров е преподавател по съвременна балканска история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Неговите основни изследователски интереси са насочени към проучване на стопанските и социалн..
-50%
Korea and Eastern Europe: exploring the past - unipress.bg
This volume contains contributions to the International Conference on Korean Studies which was held at the Center for Korean Studies at St. Kliment Ohridski University on March 24, 2017.The conference..
Показва 81 до 92 от 92 (5 страници)