Banner
Instagram
-30%
Петър Илчев. Статии към палеославистика - unipress.bg
Петър Илчев (1927-1995) е един от основателите на Катедрата по кирилометодиевистика в Софийския университет. Преподавал е дисциплините Старобългарски език и История на българския език в Софийския унив..
-30%
Поглед отвън. Неиздавани български народни песни. Поетически традиции на траките и българите - unipress.bg
Настоящото издание представя двама известни, но сравнително непознати автори, останали по своеобразен начин в историята на нашето Възраждане. Своеобразното се състои в това, че макар и по различни нач..
-30%
Поглед пред себе си. Личната мрежа на общуването - unipress.bg
Поглед пред себе си. Личната мрежа на общуването - Психология..
-30%
Под знака на европейските културни диалози: в памет на проф. Боян Ничев - unipress.bg
Под знака на европейските културни диалози: в памет на проф. Боян Ничев - Филология..
-50%
Подходи към изучаването на ранния ислям (VII-VIII в.): метод и история - unipress.bg
Първата част на книгата е посветена на възникването на мюсюлманския исторически разказ в края на I–VII в. и неговото развитие през II–VIII в. Разгледани са биографичните сведения за ранните събирачи и..
Поезия и музика: „Четири квартета“ на Томас Стърнс Елиът - unipress.bg
Тази книга е за музиката на поезията, за музикалния аспект на поетическия език и за принципите на поезията изобщо. Но тя също така е изследване на творчеството на един от най-големите поети на миналия..
-30%
Политики на поколението - unipress.bg
Книгата се занимава с поколението, но не като конкретна биологическа и социална ре­алност, а като главен инструмент на определени политики и културни програми. Тя разказва шест истории – за „млад..
-30%
Полска поезия. Антология в превод на Първан Стефанов - unipress.bg
Антологията събира сто деветдесет и три стихотворения и една поема от двадесет полски поети, преведени на български език от Първан Стефанов през втората половина на двадесети век. Своеобразн..
-30%
Полската поезия между двете световни войни - unipress.bg
Антологията „Полската поезия между двете световни войни” представя най-характерните тенденции и тво­рци в полската междувоенна поезия. Книгата съдържа пространно въведение и преводи на стихотворени..
-30%
Помагало по превод от български на испански език - unipress.bg
Помагалото е предназначено за студентите от I и II курс на специалността Испанска филология и е съобразено с учебната програма, която предвижда обучението по превод от български на испански език в тез..
-30%
Помагало по усъвършенстване на превода по португалски език - unipress.bg
Весела Чергова и Донка Мангачева са преподаватели в специалност Португалистика към Катедрата по испанистика и португалистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски".Учебното помагало по ус..
-30%
Португалска функционално-комуникативна граматика за българи - unipress.bg
Португалската функционално-комуникативна граматика за българи представя главните проблеми на фонетиката и фонологията, морфологията и синтаксиса, като те са богато илюстрирани с примери. Дадени са и к..
-30%
Потомству Екатерина II. Идеи и нарративные стратегии в автобиографии императрицы - unipress.bg
Книга „Потомству Екатерина II. Идеи и нарративные стратегии в автобиографии императрицы“ объединяет оба исследования автора, посвященные поэтике мемуаров русской императрицы Екатерины II. В первой кни..
-50%
Право и език. Насоки за писане и редактиране на правни текстове - unipress.bg
Сборникът представя съвместните усилия на юристи и филолози да тълкуват, развиват и усъвършенстват езика на правото. Автори на представените студии са научни работници от Юридическия факултет и от Фак..
-30%
Преводът - мост между езици и култури: Изследвания в чест на проф. Людмила Илиева - unipress.bg
В тази книга са събрани изследвания на учени от три континента – Европа, Америка и Азия – посветени на разнообразни теми от множество хуманитарни области – теория и практика на превода, литературознан..
-30%
Преображенията на юдео-протестантската вина - unipress.bg
Времената на величавите изпитания са тези на Божия сумрак. Обаче истината е, че тъкмо тогава се състоява невероятното Преображение, което Бог въжделява и благодарение на което промисленото от Него Спа..
-50%
Промяната и участта на литературата - unipress.bg
Тази книга беше диктувана от времето. По нея лесно могат да се разчитат нервните импулси на нашия преход. Всеки вик е предизвикан от нещо, което ставаше в българския духовен живот, в съдбата на роднат..
-50%
Проф. Божил Николов. Избрани трудове - unipress.bg
Проф. Божил Николов е авторитетен университетски преподавател, фонолог и лексикограф и първи декан на Факултета по класически и нови филологии. Настоящата книга има четири дяла: * Лексиколог..
-50%
Пътища на развитие на руския книжовен език през XI-XVII век - unipress.bg
Като доказва, че в Древна Рус от момента на зараждането на писмеността до ново време е съществувала езикова ситуация, характеризираща се с наличието на два противопоставени един на друг нормирани език..
Пътят на словото в Япония: за изреченото и написаното през вековете - unipress.bg
Книгата представлява опит за панорамен обзор на японската литература едновременно в два аспекта - както система от духовни ценности, така и като културно-исторически процес...
Показва 201 до 220 от 290 (15 страници)