МЕНЮ
КОШНИЦА

Формиране на кулинарния вкус в Република Корея

Формиране на кулинарния вкус в Република Корея - unipress.bg
Формиране на кулинарния вкус в Република Корея
АвторМирослава Забуртова
  • Наличност: ДА
  • Корица: мека
  • Тегло: 0.50кг
  • Размери: 16.00см x 23.00см
  • Страници: 208
  • Година: 2020
  • ISBN: 978-954-07-4921-1
12.00 лв.
Купи

Корейската храна е изпитание за сетивата на непредубедения консуматор – има отличителен предвкус (предистория), силен вкус и натрапчив послевкус, ферментира и отлежава дълго. Логичното присъствие на храната във всекидневието може да бъде тривиално преживяване, но не и в Корея, където тя е вербализирано, цветно и многолико осезание. Вкусът е постоянна константа на живота – изразителен, вибрира и отзвучава в емоциите, живее чрез езика, създава се в общуването и споделянето на храната.

Целта на книгата е на базата на богатия емпирически материал да проследи и анализира механизмите, факторите и процесите, които конструират „кулинарния вкус“ в съвременното корейско общество, фокусирайки се върху значимостта на храната, храненето и кулинарията в системата на всекидневието. Очертаването на историческата рамка на корейската кулинария служи за основен материал, на базата на който се проследяват културно-антропологическите и социални проявления на понятието в съвременната история на Република Корея.