Banner
Instagram
-50%
Раждане на снега - unipress.bg
10.00 лв. 5.00 лв.
Оригиналното в поезията на Златозар Петров е нейната класичност. Той обаче следи и следва класическите параметри философски, а не маниерно. В стихотворения като "Раждане на снега" и някои други дори п..
Светът, какъвто го видях - unipress.bg
Не всяка книга намира своите възторжени читатели, но аз съм убеден, че не такава ще бъде съдбата на „Светът, какъвто го видях” на Божил Добрев. Защото тя е написана интелигентно и с чувство за хумор, ..
-50%
Сказание за времето на Самуила - unipress.bg
Сказание за битките на един народ с една империя, за един цар срещу един император. Половин век бащи се бият наред със синовете и внуците си, в годините преди хилядолетието от рождението на Спасителя,..
-50%
След седемдесетте (спомени в бъдещето) - unipress.bg
Ето и седемдесетте се трупнаха - на 19 януари 2006 - неусетно, незабелязано, с тихите и предпазливи стъпки на крадец. И само двете лоени цифри върху тортата през този ден ми подсказваха, както и аз са..
-50%
Слепият бряг - unipress.bg
12.00 лв. 6.00 лв.
На пръв поглед сюжетната линия на романа изглежда ясна – младо момиче със странното име Камбоджа, избягало от дома си, пътува по крайбрежната ивица без определена цел, в опит да внесе ред в объркания ..
-50%
Служих на България. Спомени - unipress.bg
Полковник Колю Русев е роден на 14 август 1923 г. в село Вишовград, Павликенско.Завършва средно образование в Павликени.Командир на Павликенската партизанска чета от Горнооряховския отряд, а след 9 се..
-50%
София (сънища и спомени) - unipress.bg
Света София, майката на Вяра, Надежда и Любов, е едновременно истински човек и персонификация на Божията Премъдрост. В тази книга, освен роден град на автора, София е и символ на житейска равносметка...
Спомени вълнуващи, незабравими - unipress.bg
Дългогодишният дипломат и посланик на България в Ангола и Португалия Боян Михайлов разказва своите спомени от любими места и срещи с известни личности в България, Бразилия, Куба, Никарагуа и Мозамбик...
-30%
Уилям Шекспир - Поезия - unipress.bg
Настоящото издание представя недраматичната поезия на Шекспир – Сонети, Плачът на влюбената, Венера и Адонис, Похищението на Лукреция, Пламенният пилигрим, Сонети по различни мелодии, Фениксът и гълъб..
-50%
Университетът. Спомени от възпитаници - unipress.bg
Сборникът съдържа над 70 разказа на студенти от различни поколения и прави видими последните шейсет години - период от време, характерен и с политически репресии, и с бунтове, и с примирение, и с възт..
-50%
Хей, Крали Марко - unipress.bg
15.00 лв. 7.50 лв.
Чрез тази книга известният писател и учен Кирил Топалов публикува открития от него таен запис на опита на един Професор, един Фейсбук и две тийнейджърки да върнат един национален мит от пътя към забра..
Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски? - unipress.bg
Книгата е интересна със своя главен герой – княз Никита Лобанов-Ростовски, наследник на стара руска княжеска фамилия – династията Рюриковичи.Биографията на княз Лобанов-Ростовски илюстрира съдбат..
-30%
Шипката - unipress.bg
10.00 лв. 7.00 лв.
"В Долина растяха гъсти шипкови храсти. Те разпъпваха с нежни полупрозрачни розови цветчета, а после в сърцевината на цветчето твърдееше червен плод, който можеше да се превърти в устата с език. Храст..
-50%
Японски вълшебни приказки - unipress.bg
Приказките в настоящето издание са разказани, не преведени, като са представени в литературните версии, които ще бъдатг полезни на изследователите по фолклор, но и интересни за всеки един читател.Сбор..
Показва 21 до 34 от 34 (2 страници)