Banner
Instagram
Служих на България. Спомени - unipress.bg
Полковник Колю Русев е роден на 14 август 1923 г. в село Вишовград, Павликенско.Завършва средно образование в Павликени.Командир на Павликенската партизанска чета от Горнооряховския отряд, а след 9 се..
София (сънища и спомени) - unipress.bg
Света София, майката на Вяра, Надежда и Любов, е едновременно истински човек и персонификация на Божията Премъдрост. В тази книга, освен роден град на автора, София е и символ на житейска равносметка...
Спомени вълнуващи, незабравими - unipress.bg
Дългогодишният дипломат и посланик на България в Ангола и Португалия Боян Михайлов разказва своите спомени от любими места и срещи с известни личности в България, Бразилия, Куба, Никарагуа и Мозамбик...
Уилям Шекспир - Поезия - unipress.bg
Настоящото издание представя недраматичната поезия на Шекспир – Сонети, Плачът на влюбената, Венера и Адонис, Похищението на Лукреция, Пламенният пилигрим, Сонети по различни мелодии, Фениксът и гълъб..
Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски? - unipress.bg
Книгата е интересна със своя главен герой – княз Никита Лобанов-Ростовски, наследник на стара руска княжеска фамилия – династията Рюриковичи.Биографията на княз Лобанов-Ростовски илюстрира съдбат..
Японски вълшебни приказки - unipress.bg
Приказките в настоящето издание са разказани, не преведени, като са представени в литературните версии, които ще бъдатг полезни на изследователите по фолклор, но и интересни за всеки един читател.Сбор..
Показва 21 до 26 от 26 (2 страници)