Автор: Раденка Митова
ISBN: 978-954-07-5065-1
Страници: 366
Година: 2020
Наличност: Да
Тегло: 0.6 кг.
Размери(ДxВ):16.0x23.0 см.
Корица: мека

20.40 лв. 24.00 лв.

Количество

Витоша е част от българското природно наследство, специфична туристическа дестинация с над 100-годишна история. Именно тя е една от най-горещите точки в сблъсъка между опазването на природата и развитието на туризма и рекреацията у нас.

Настоящото издание адресира решаването на дълго отлаган проблем – извеждането на научнообоснована концепция за устойчиво развитие на туризма в планината. В нея е направен първият опит за цялостно изследване на системата на туризма в дестинация Витоша. Чрез приложения „умерено зелен“ интегриран подход към идеята за устойчиво развитие на туризма се разкрива сложният възел от проблеми и предизвикателства, пред които е изправена Витоша днес. Направено е предложение за неговото разплитане и за намирането на компромисни решения за излизане от ситуацията на постстагнация и непримирима конфронтация.

Раденка Митова е главен асистент в Катедрата по география на туризма към Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя е специалист по природна география и ландшафтна екология, а също и по културен туризъм.

Подобни продукти