МЕНЮ
КОШНИЦА

Бранко Роглич. Автобиография

Бранко Роглич. Автобиография - unipress.bg
Бранко Роглич. Автобиография
АвторБранко Роглич
  • Наличност: ДА
  • Корица: твърда
  • Тегло: 0.90кг
  • Размери: 21.00см x 29.00см
  • Година: 2022
  • ISBN: 978-954-07-5566-3
85.00 лв.
Купи

За първи път чух за Бранко Роглич около 1991 г., когато станах главен изпълнителен директор на Ellen Betrix cosmetics, която P&G купи същата година. Големият му успех не го направи арогантен. Точно обратното, той винаги се е смятал за „пръв слуга на своята организация и на своите бизнес партньори“. Спомням си, когато на една от срещите ни ми каза: „Аз съм войник на Р&С“, на което му отговорих: „Не, Вие сте наш генерал“. Бранко и ORBICO изцяло въплъщават моето определение за перфектен P&G дистрибутор.

ВЕРНЕР ГАИСЛЕР - бивш вицепрезидент на Procter & Gamble за цял свят


Тези дни бяха предизвикателство, тъй като „учихме в движение“ как да постигнем разширяване на нашия предприемчив модел на дистрибуция в цяла Източна Европа. Той функционираше отлично в Полша и ние взехме по същество този модел, като бързо го пренесохме в целия регион. Бранко и ORBICO бяха едни от първите, които го приеха и ни помогнаха да го адаптираме към реалностите на отделните пазари. Мога да кажа, че в първите дни процесът предизвика много търкания, и нямам думи, с които да опиша колко много ценя Бранко за неговото търпение, смелост, визия и партньорство, защото и ние също имахме много да учим.

БОБ ФРЕГОЛ, P&G - генерален мениджър по продажбите за цял свят - в пенсия


Развитието на компанията Procter &■ Gamble в Централна Европа е тясно свързано с г-н Бранко Роглич и ORBICO като дългогодишен и стратегически партньор. Бранко Роглич е талантлив бизнесмен, който знае колко е важно да си заобиколен от способни хора. В много отношения той изпреварва своето време, което най-ясно се проявява чрез доверието, което той има в жените от мениджърския му екип. Благодарение на Бранко Роглич ORBICO има изключително силна корпоративна култура. Тя включва скромност, устойчи­вост на бизнеса и възнаграждения според резултатите.

д-р н.с. ХЪРВОЕ ЧЕОВИЧ, P&G - бивш вицепрезидент за Централна Европа


Преживели сме заедно толкова много през всичките тези години на развитие, минали сме през различни ситуации, били сме на толкова много срещи, че е невъзможно да ги изброя. Едно нещо никога не се е проме­нило - приятелският подход на Бранко, голямата му яснота, неговата искреност и прямото. Рационален е и не се нуждае от много приказки, преди да вземе ефективни решения.

ЯРМИЛА МАЙСНЕСТ, VARTA батерии - директор „Международни продажби“


Начинът, по който той успя да започне свой собствен бизнес и да го развие през годините, е просто невероя­тен. Разрастването на компанията, от малък семеен бизнес до един от най-големите и важни дистрибу­тори в Европа, също е невероятно. Това, което прави подхода му прост и ясен, е неговата кооперативност и транспарантност.

АШРАФ НАУАР, Shell - директор „Трансформация на бизнеса чрез индиректни канали за Азия, Океания и Близкия изток“


Когато ни информираха, че ORBICO Group ще купи нашия дистрибутор в Полша и Русия, първият въпрос на моя екип беше: „Ще разберат ли тези хора нашия бизнес и ще се впишат ли в културата на нашата компания?“. Както се очакваше, ORBICO Group днес е пример за подражание за Converse партньорите в световен мащаб, а Бранко все още има нови идеи и визии за развитие на бизнеса и проучване на нови възмож­ности.

ТИЦИАНО РУСОЛО, Converse - генерален директор за Европа, Близкия изток и Африка


Със своята личност и репутация, като председател на Управителния съвет на Средиземноморския институт за изследване на живота (MedlLS), Бранко Роглич беше гарант за стабилността на инсти­тута и защита срещу апетитите на много хищници. Бранко се отличава с непринуденост. Струва ми се, че тихата, но мощна сила на Бранко Роглич е, че той веднага установява реда на приоритетите и че детай­лите нему пречат, докато не дойдат наред- едва тогава те се решават и се получава крайният резултат.

д-р МИРОСЛАВ РАДМАН - почетен професор, Парижки университет „Декарт“, член на Френската академия на науките и основател на Средиземноморския институт за изследване на живота (MedlLS)