MENU
Your Cart

Fiction - unipress.bg

„Престоите в концлагера „Куциян“ и в затворите – с цялата си атмосфера на унижение, трудности, издевателства и изкушения – бяха наложили отпечатък върху биографията и творческия път на Йордан Вълчев, върху поведението, манталитета и начина му на мислене. Но преживяното там не накърни оптимистичния м..
18.00 лв.
След „Християнската литература - между вписването и отграничаването“ (2013) Калин Михайлов отново насочва нашето внимание към отношението между християнството и художествената литература, този път в светлината на проблема за благородното и неблагородното във времепространствата на романа и разказа. ..
22.00 лв.
Книгоиздателство „Аргус“  е  основано от Светослав Минков, Владимир Полянов през 1922 година. То остава своя отпечатък в историята на литературата като първото издателство, специализирано в издаване на литература на ужаса.Общо шест книги излизат под знака на „Аргус“ – „Ужасът. Първо петоко..
20.00 лв.
Книгоиздателство „Аргус“  е  основано от Светослав Минков, Владимир Полянов през 1922 година. То остава своя отпечатък в историята на литературата като първото издателство, специализирано в издаване на литература на ужаса.Общо шест книги излизат под знака на „Аргус“ – „Ужасът. Първо п..
20.00 лв.
Историите в тази книга се появяваха през годините по страниците на всекидневника СЕГА. Първата група разкази, макар и наглед различни, имат своята обединяваща нишка – препятствията, през които са преминавали хората по света и в България във война и в мир. Някои от героите в тях са били опитни бойци ..
18.00 лв.
Златоустъ
Out of Stock
Цялата истина за „живота, вселената и всичко останало“ се съдържа в Светото Писание, постановленията на седемте вселенски събора и светоотческото наследство. Ние не можем да добавим нищо към нея, нито пък е желателно да я тълкуваме прекалено „творчески“ в порива си да бъдем „в крак с времето“. Единс..
25.00 лв.
При пътешествието ми в Антарктида обещах на експедицията, че ще се опитам да направя пътепис на живо, директно от случката към листа. Но явно ниските температури не симпатизираха на писателски обещания. И за да направя все пак нещо, си припомних най-силния студ, който съм изпитвал в България. Ала из..
12.00 лв.
За първи път чух за Бранко Роглич около 1991 г., когато станах главен изпълнителен директор на Ellen Betrix cosmetics, която P&G купи същата година. Големият му успех не го направи арогантен. Точно обратното, той винаги се е смятал за „пръв слуга на своята организация и на св..
85.00 лв.
В историята на световното изкуство името на Гена Димитрова може да бъде поставено единствено редом с имената на Мария Калас и Рената Тебалди. Гласът на Гена Димитрова е изключително изразителен, огромен и звънлив. Той притежава мощта на ураган!..
20.00 лв.
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРЕЖИВЯНОТОВ интервю в средата на миналия век знаменитият американски пи­сател Артър Милър споменава, че литературата придобива светов­но признание само когато има общочовешко значение. Тъкмо така­ва е книгата, която държим в ръцете си - съдба, която възприемаме като своя собствена. В ..
30.00 лв.
За казаното и недоизказаното, но прозрачно за всеки, който умее да надникне зад текста, зад изреченията, съставени от думи  и букви. Именно на това ни учи талантът на японския писател Юкио Мишима.  Чрез този превод от японски на български език искаме да запознаем нашия читател с непревежда..
16.00 лв.
Eдин богат живот, любопитен и интересен, и описан цветисто с живия език на героя, достоен не само за кни­га, но за вълнуващо кино. Такъв е мащабният разказ на документалистката Елена Димитрова за осъществилия се в Германия българин д-р Михаил Маргаритов, по­следвал своята мечта още като младеж и пре..
18.00 лв.
Ангел Симеонов е роден в София на 5 февруари 1961 г. Завършил е ВИФ - "Спортна журналистика", и ВИИ "Карл Маркс" - специалност "Икономика и управление на промишлеността". Бизнесмен, поет, колекционер. Пише стихотворения още от ученическите си години. Автор е на над 15 поетични книги, сред които "20 ..
36.00 лв.
Mихаил Михайлов е роден на 15 юли 1955 г. в София. Завършил е архитектура през 1982 г., а от 1985 г. живее в Африка. Бил е декан в Колежа по изкуствата на Намибия. Почетен консул е на България в Намибия. Член е на Съюза на българските писатели.Първият му роман „Анича“ е социална фантастика..
20.00 лв.
Триезично издание на френски, английски и български език.Събраните съчинения на Кирил Кадийски съдържат поетичното му творчество, създавано в периода 1965 - 2020 г.Поместени са мнения на наши и чужди автори за поета, библиографска справка...
50.00 лв.
Триезично издание на френски, английски и български език.Първият том  от събраните съчинения на Кирил Кадийски съдържа поетичното му творчество, създавано в периода 2001 - 2020 г.Поместени са мнения на наши и чужди автори за поета, библиографска справка...
25.00 лв.
Триезично издание на френски, английски и български език.Първият том  от събраните съчинения на Кирил Кадийски съдържа поетичното му творчество, създавано в периода 1965 - 2000 г.Поместени са мнения на наши и чужди автори за поета, библиографска справка...
25.00 лв.
Тази книга се появи на бял свят преди 27 години. По онова време далечните земи, води и ледници, наричани Антарктика, нямаха място в ценностната система на здравомислещия българин. Нека не си правим илюзии, че за 27 години здравомислещият българин е претърпял метаморфоза и безрезервно е прегърнал иде..
18.00 лв.
"Тук, на обложката, обикновено поместват биографията на автора. Няма да постъпя егоистично, ще постъпя справедливо. Отстъпвам мястото на биографията на книгата. Понеже я писах цели три години, имах възможнотстта да я опозная и реших, че го заслушва повече от мен.Преди две десетилетия написах сценари..
18.00 лв.
"Зовът на мюезина" е история на трудната любов между Европа и Ориента, проектирана в личната съдба на на двама млади хора. Авторката Хелен Кайзер е родена през 1926 г. в гр. Цуг. Получава образование по графика и декорация, а по-късно изучава история, археология и етнография. Писането става за нея н..
10.00 лв.
Стихове за деца..
3.50 лв.
Стихове за децаЗайко и ОрелНад поля орел се вие,Зайко бяга да се скрие.Но черна сянка го следи и би донесла му беди.Бързо тича към реката, а треперят му краката.И надхитри преследвача, ловко долу в нея скача.С успех съдбата го дари, под мокър дънер там се скри.Зайко Байко е герой и днес спаси кожуха..
3.50 лв.
Стихосбирка на Любомир Левчев, съдържаща 20 стихотворения..
10.00 лв.
Автобиография
Out of Stock
Николай Гочев е роден през 1964 г. в София. По баща произхожда от Тракия, а по майка – от Македония. Завършил е НГДЕК (1983) и Атинския университет (1993). Преподава старогръцка литература и класическа древност в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на книгите „Античният херметизъм“..
Пакетът включва трите части на дневника на един от големите артисти на нашето време за периода 1978-1998 г., както и текстовете му за театър "Аз съм грешка".Визуалният артист, театрален автор и режисьор, пърформанс артист и писател Ян Фабър (р. 1958) живее и работи в Антверпен, Белгия. Неговите инст..
120.00 лв.
Пакетът включва трите части на дневника на един от големите артисти на нашето време за периода 1978-1998 г.Визуалният артист, театрален автор и режисьор, пърформанс артист и писател Ян Фабър (р. 1958) живее и работи в Антверпен, Белгия. Неговите инсталации, рисунки, скулптури, пиеси и пърформанси об..
90.00 лв.
Това е третата книга на Мариана Закова след „Адрес-бъдещето” и „Кръгът на Волтрон”. Те поставят началото на един нов вид четиво на бъдещето, в което реалностите на живота и на света около нас са представени във фентъзи форма, но съавторът и героите са истински.Ун Волтрон е този съавтор, заедно ..
10.00 лв.
Showing 1 to 28 of 111 (4 Pages)