МЕНЮ
КОШНИЦА

Застрахователна и пенсионноосигурителна дейност. Особености и регулации в България

Застрахователна и пенсионноосигурителна дейност. Особености и регулации в България - unipress.bg
Застрахователна и пенсионноосигурителна дейност. Особености и регулации в България
АвторБожидар Недев
  • Наличност: ДА
  • Корица: мека
  • Тегло: 0.40кг
  • Размери: 16.00см x 23.00см
  • Страници: 232
  • Година: 2022
  • ISBN: 987-954-07-5492-5
18.00 лв.
Купи

Божидар Недев е доцент към катедра “Финанси и счетоводство” в Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и доктор по политическа икономия. Води занятия по корпоративни финанси, поведенчески финанси, финансови институции и пазари и др. Ръководител е на магистърските програми “Финанси, инвестиции и финтех” и “Финанси и банково дело”, участва в дейността на Кариерния център на Стопанския факултет, занимава се с отношенията на Факултета с немските университети и е заместник-председател на Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ. Научните му интереси обхващат областта на корпоративните и поведенческите финанси, инвестициите и др.

Книгата „Застрахователна и пенсионноосигурителна дейност. Особености и регулации в България“ разглежда особеностите на застрахователната и пенсионноосигурителната дейност през призмата на икономически, регулаторни, финансови и практически аспекти. Основният акцент е поставен върху българската действителност. Целта е постигането на баланс между общата теоретична основа и практиката в страната. Представени са множество примери, изчисления и фактически данни за българския застрахователен и пенсионноосигурителен пазар.

Изданието е предназначено както за студенти във финансово-икономическите специалности на българските висши учебни заведения, така и за всички, които проявяват интерес от задълбочаване на познанията си в тази сфера.