Автор: ИА Блиц
Автор: Библиотека в."Доктор"
ISBN: 978-619-7375-19-0
Страници: 110
Година: 2017
Наличност: Да
Тегло: 0.5 кг.
Размери(ДxВ):21.0x27.5 см.
Корица: мека

6.49 лв.

Количество

Наръчникът е за билките, които оказват добро въздействие за поддържане здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Без този жизненоважен орган не можем да съществуваме.

В народната медицина, която всъщност е традиционна не само за българите, но и за всички народи, от векове се прилагат лечебни растения при много от сърдечносъдовите заболявания. От незапомнени времена българите са почитали, познавали и използвали това богатство, което природата ни дава - билките.

В тази книга ще научите кои са тревите с подчертано и вече доказано добро влияние върху сърцето, както и подробности за самите билки.  Над 160 билкови рецепти за 9 от най-масовите сърдечносъдови болести - аритмия, екстрасистолия/тахикардия, стенокардия, исхемична болест на сърцето, атеросклероза, хронична сърдечна недостатъчност, клапни дефекти на сърцето, хипертония, инфаркт.

В книгата също така сме поместили интересни и любопитни факти за сърцето и сърдечносъдовата система на човека. Както и насоки за профилактика на тези здравословни проблеми и доказано ефективната средиземноморска диета, която е по-добре да бъде начин на живот при хората със сърдечни болести.